Авария на ЧАЭС

События в СССР 1945-1991

Автор темы
Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Авария на ЧАЭС

Где Warisdeath » 26 апр 2021, 15:18

Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lumen
Генерал-майор
Генерал-майор

Авария на ЧАЭС

Где Lumen » 26 апр 2021, 15:53

Смотрите Первый канал, там всегда говорят правду! :music:
У войны, в отличие от мирной жизни, нет заднего хода. Стоит только начать, и дальше шестеренки провернут до конца, и от сделавших первые шаги ничего уже не зависит...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lumen
Генерал-майор
Генерал-майор

Авария на ЧАЭС

Где Lumen » 26 апр 2021, 17:23

Зато теперь там туристическая Мекка. До пандемии в 2019 году 30-километровую зону отчуждения рядом с атомной станицей посетили рекордные 124 000 человек.
128626 - Авария на ЧАЭС
128627 - Авария на ЧАЭС
128628 - Авария на ЧАЭС
128629 - Авария на ЧАЭС
128630 - Авария на ЧАЭС
128631 - Авария на ЧАЭС
128632 - Авария на ЧАЭС
128633 - Авария на ЧАЭС
128634 - Авария на ЧАЭС
128635 - Авария на ЧАЭС
128636 - Авария на ЧАЭС
128637 - Авария на ЧАЭС
128638 - Авария на ЧАЭС
128639 - Авария на ЧАЭС
128640 - Авария на ЧАЭС
128641 - Авария на ЧАЭС
128642 - Авария на ЧАЭС
128643 - Авария на ЧАЭС
128644 - Авария на ЧАЭС
128645 - Авария на ЧАЭС
128646 - Авария на ЧАЭС
128647 - Авария на ЧАЭС
128648 - Авария на ЧАЭС
128649 - Авария на ЧАЭС
128650 - Авария на ЧАЭС
128651 - Авария на ЧАЭС
128652 - Авария на ЧАЭС
128653 - Авария на ЧАЭС
128654 - Авария на ЧАЭС
128655 - Авария на ЧАЭС
У войны, в отличие от мирной жизни, нет заднего хода. Стоит только начать, и дальше шестеренки провернут до конца, и от сделавших первые шаги ничего уже не зависит...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Автор темы
Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Авария на ЧАЭС

Где Warisdeath » 26 апр 2021, 23:47

Чорнобиль сьогодні. Якщо іноземці кажуть: “Вау, круто! Ми маємо туди поїхати”, то українці: “Я ще хочу пожити”

За 35 років з дня Чорнобильської трагедії зона все менше нагадує зону відчуження. Природа відновлюється, тисячі туристів приїздять на екскурсії, проте ліквідатори й донині є невідомими героями. «Букви» вирішили дізнатися, чому один з найбільших туристичних об’єктів світу й досі викликає острах в українців та що необхідно зробити, щоб це змінити.

https://bykvu.com/ua/mysli/chornobil-so ... idpraviti/
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Автор темы
Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Авария на ЧАЭС

Где Warisdeath » 26 апр 2021, 23:48

“Якщо говорити про те, що передувало вибуху… Скоріше говорити треба не про ті години, дні, тижні перед вибухом, а про ті роки, коли через помилки конструкторів, проєктантів, в реактор була закладена дуже важлива конструкційна вада. Це важливіше, ніж те, що трапилося в останні години перед вибухом. Ця вада полягала у тому, що в деяких випадках запускання кнопки аварійної зупинки реактора, призводило навпаки до розгону, що і відбулося тієї ночі”, — розповідає колишній оператор атомної електростанції.

Детальніше про обставини вибуху, персоналій, на яких лежить відповідальність за трагедію, і про те, як відбувалася ліквідація наслідків страшної аварії — в інтерв’ю Букв.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Рост76
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Авария на ЧАЭС

Где Рост76 » 20 июл 2021, 15:55

Добавлю трошкі фото свіжих.
135295 - Авария на ЧАЭС
135296 - Авария на ЧАЭС

Рост76
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Авария на ЧАЭС

Где Рост76 » 20 июл 2021, 15:56

135297 - Авария на ЧАЭС
135298 - Авария на ЧАЭС

Рост76
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Авария на ЧАЭС

Где Рост76 » 20 июл 2021, 15:58

135299 - Авария на ЧАЭС
135300 - Авария на ЧАЭС

Автор темы
Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Авария на ЧАЭС

Где Warisdeath » 27 апр 2023, 01:13

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Авария на ЧАЭС

Где Bikini » 27 апр 2023, 01:30

Warisdeath, первый пост на этой же странице. Ваш же :wink:
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Автор темы
Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Авария на ЧАЭС

Где Warisdeath » 27 апр 2023, 01:43

Bikini, А я вже потім помітив, після того, як розмістив цей. Хотів послухати те саме, чи ні. Якщо те саме, то видалю. Завис і-нет. А коли і-нет повернувся, я забув. :pardon:

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Автор темы
Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Авария на ЧАЭС

Где Warisdeath » 26 апр 2025, 22:09

Пам'ятаю, як про нас тоді жартували: ті, хто живуть в ста кілометрах від Прип'яті, мають право додавати до прізвища артикль "фон", хто в тридцятикілометровій зоні - можуть називатися "ваша свєтлость", а в 10-км - "ваше сіятєльство".

В Німеччині кожного року в цей день демострують документальний фільм, якого знімала група, що в ній працював мій батько: "Чорнобиль. Два кольори часу". Батькову групу з Київської студії хронікально-документальних фільмів терміново відправили туди із завданням зняти документальний фільм про те, що там все гаразд. Вони зняли цей фільм, а паралельно, "економлячи" плівку, зняли правдиву документалку про те, що там відбувалося насправді. Цю стрічку підпільно передали до консульства Канади та вивезли дипломатичною поштою. І показали всьому світові.

Режисер фільму помер за кілька місяців від лейкемії, з ним ще кілька членів групи. Інші довго хворіли. Всі отримали оці книжечки ліквідаторів. Шо їм з того?

А я можу зватися Борисом фон Немировським та читати в темряві без лампочки. 🙂 Мені було 14 і я заробив тоді тахікардію та гіпофункцію щитовидки. Легко відбувся, я так собі думаю. Принаймні, мама відправила мене до родичів (похапцем, самого, запхала до потягу, давши гроші провідниці) й я не брав участі в тому ганебному дійстві, коли київських дітей 1 травня вигнали в єдних піонерських краваточках та з квіточками зустрічати "велогонку миру".

Дід Панас ФБ

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Автор темы
Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Авария на ЧАЭС

Где Warisdeath » 25 апр 2026, 23:03

Валерій Чалий

Мій коментар для медіа (збереження цілісності тексту вітається!)

40 років трагедії Чорнобиля: уроки, які світ має нарешті засвоїти

У 40-ві роковини Чорнобильської трагедії, ми змушені визнати гірку правду: світ не зробив належних висновків. Поки Україна вшановує пам’ять ліквідаторів, російські агресори продовжують цинічно «гратися з вогнем» на захопленій Запорізькій АЕС. Окупанти не просто шантажують світ – вони вже переходять межу: російський дрон пошкодив новий конфайнмент (арку) над 4-м енергоблоком ЧАЕС, а систематичні атаки на підстанції 750 кВ і 330 кВ, що живлять діючі АЕС, є прямою спробою спровокувати катастрофу за «фукусімським» сценарієм.

Атомні електростанції стали для Росії найнебезпечнішою зброєю в Європі. Лише за перші місяці 2026 року ЗАЕС перенесла 14 блекаутів. Проте реакція МАГАТЕ та ООН досі обмежується лише «занепокоєнням». Ми бачимо інституційну безпорадність: організація, покликана дбати про ядерну безпеку, не має реальних механізмів деокупації ЗАЕС, а російський вплив у міжнародних структурах все ще зберігається. Як наслідок, примусові заходи протиправно блокуються.

Трагедія 1986 року свого часу психологічно підштовхнула Україну до відмови від третього у світі ядерного арсеналу. Під тиском РФ та США потужна зброя була передана країні, нинішній правлячий режим якої сьогодні став ядерним терористом.

Будапештський меморандум виявився нечесною грою та історичним обманом. Україна отримала подвійний удар: спочатку Чорнобилем, а тепер погрозою ядерною загрозою з боку одного з «гарантів безпеки України».

Будапештський меморандум, як і інші міжнародні договори торпедуються, але не померли! Як і міжнародне право. Його просто кожний тлумачить як заманеться, порушує або відмовляється виконувати повною мірою.

Прийшов час переходити від дипломатичних реверансів до реальних вимог і наслідків для агресора:

По-перше, росіяни повинні негайно залишити ЗАЕС.

По-друге: необхідна повна ізоляція «Росатома»: ця корпорація є безпосереднім співучасником окупації ЗАЕС. Жодних винятків – лише повне ембарго та жорсткі санкції проти її керівництва.

По-третє, РФ має бути позбавлена права членства в Раді керуючих МАГАТЕ.

По-четверте, російські атаки на АЕС (захоплення, обстріли, створення небезпечних умов) мають кваліфікуватися не просто як воєнні злочини чи ядерний тероризм, а прирівняні до застосування зброї масового знищення (ЗМУ), оскільки вони загрожують життю, здоров'ю людей та довкіллю у величезних масштабах.

По-п'яте, мають нарешті бути виконані зобов'язання підписантів Будапештського меморандуму: гаранти безпеки України, насамперед, США та Велика Британія мають визнати, що єдиною справедливою компенсацією за втрачений Україною ядерний арсенал є членство України в НАТО та надання Україні «ядерної парасольки» безпеки. Світ має зрозуміти: або Україна таки отримує колективний захист, або концепція нерозповсюдження ядерної зброї та ДНЯЗ остаточно "помруть", бо жодна країна більше не повірить у «гарантії».

Роковини Чорнобиля – це слушний час нагадати світові: якщо ми не зупинимо ядерний тероризм сьогодні – завтра не уникнути ще масштабніших трагедій, які вже неможливо буде ліквідувати героїзмом одних лише українців.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Автор темы
Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Авария на ЧАЭС

Где Warisdeath » 27 апр 2026, 01:19

Чому вибухнула Чорнобильська АЕС та чому це було неминуче? Що насправді вибухнуло на ЧАЕС — реактор чи вся радянська система? Це відео "Історії для дорослих" розбирає не міфи, а реальні причини катастрофи 26 квітня 1986 року: як працював реактор РБМК-1000, що сталося в ту ніч і чому трагедія була не випадковістю, а закономірним результатом системи.

Ми проходимо весь ланцюг подій: експеримент, який не мали проводити, рішення керівництва станції, конструктивні недоліки реактора, роль Брюханова, Фоміна і Дятлова, а також ключові помилки, які призвели до вибуху. Окремо — хронологія замовчування: як СРСР приховував катастрофу, чому люди виходили на демонстрації під радіацією і як працювала інформаційна брехня.

Далі — наслідки, про які говорять рідше: прихована медицина, маніпуляції зі статистикою смертей, радіофобія, корупція навколо саркофага і довгий тінь Чорнобиля, яка досі не зникла. Це історія не лише про катастрофу, а про систему, яка зробила її неминучою — і пояснює, чому такі речі повторюються.

Двоголові соми та інші мутанти в Чорнобилі: чому ми в це віримо? Чому справжній винуватець вибуху на ЧАЕС ніколи не сидів на лаві підсудних?

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Генерал-майор
Генерал-майор

Авария на ЧАЭС

Где Влад Бевх » 27 апр 2026, 05:03

З датою.
Тесть вертольотик, приймав тоді участь.
Мі 2, прилади та інше по дрібниці. Дронів тоді ще не було.
Регулярно тре було вивезти в обліт реактора (того що від нього залишилося) велике начальство прибувши зі столиць. Вивіз, облетіли, подивитися - і начальники отримували статус ліквідатора та й вони їхали собі назад у високі кабінети. "Хто за німців жив - то й і зараз живе".

Вернуться в «События в CCCР»