Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война? № 2

Локальные и региональные конфликты последних десятилетий

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война? № 2

Где Warisdeath » 01 май 2026, 02:22

Вадим Денисенко

Путін попросив у Трампа перемирʼя на 9 травня

Це виглядає смішно, але Путін просить Трампа, щоб той вплинув на Україну, щоб та не била по Москві в день Побєдобєсія (повний текст на Ділова Столиця, лінк буде в коментарях).

1. Попри те, що російська влада вже прийняла рішення не проводити повноцінний парад, Путін змушений принижуватися і просити перемирʼя. Проте, я б не переоцінював всю цю історію для внутрішньої російської аудиторії. Це приємна сатисфакція для нас, це розширення кола тих, хто сумнівається, але це ще далеко не злам системи. Хоча й крок до цього.

2. Імперії валяться не по одній причині, а за сукупністю факторів. І один із вагомих факторів - брехня влади через безсилля. Про це я докладно свого часу писав в книзі «Як зруйнувати русскій мір», лінк буде в коментарях. Зараз лише скажу: для Союзу таким фактором став Чорнобиль. Влада відносно легко впоралася з переселенням, будівництвом і іншими речами, але сталося так, що мільйони людей одночасно побачили, що влада бреше не з точки зору сили, а з позиції безсилля. І це один з вагомих факторів підриву довіри до влади і віри у владу.

3. Зараз ми переживаємо кінець першої серії «Король голий». І її квінтесенцією є слова одного з воєнкорів: «Досить брехати, що ми воємо в пів сили. Ми воємо на повну і залишилося випробувати ядерку і мобілізувати мільйон». Звернення Путіна до Трампа - це красивий фінал цієї серії довжиною в чотири роки, два місяці і шість днів.

4. Путін остаточно перейшов до режиму самозбереження. Автократія ж, живе доти, доки вона розширяє свої рамки (сподіваюся, більш детально напишу про це в своїй наступній книзі). На жаль, цей процес «звуження в самозбереження» може бути більш ніж довгим.

5. Із позитиву, все що я розумію про Путіна - він неймовірний боягуз. А тому він завжди запізнюється на 1-2 кроки.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Вернуться в «Локальные и региональные конфликты»