Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
🧾 У Рязані четверо місцевих створили канал для вербування іноземців (кубинців, шрі-ланкійців) у російську армію.
Обіцяли «роботу на будівництві» та $2000 зарплати, але людей відправляли в окопи. Контракти вони підписували російською, без перекладу.
Після розголосу Куба заявила про «злочинну мережу торгівлі людьми», але заперечила участь держави.
Вербувальникам платили до $7 тис. за кожного іноземця. Одна з вербувальниць турагентка Олена Смірнова відправила на війну понад 3 тисячі людей. Проти неї відкрили кримінальну справу, та пізніше вона сама попросилася воювати.
Ще одну вербувальницю Ольгу Шиляєву відправили у штурмову роту «Шторм V».
Російська влада участь кубинців у війні не коментувала. Доказів прямого зв’язку зі спецслужбами немає, але експерти припускають, що схема могла бути прикриттям для вербування ФСБ/ГРУ.
Українська розвідка оцінює: кількість кубинців у лавах РФ може зрости до 25 тис, адже вірбування не тільки не припинилося, а й продовжується з більш високими темпами.
Повне розслідування про схему вербування іноземців до лав армії РФ читайте за посиланням
А вийшло якесь цікаве кіно. Я, наприклад, не зрозумів за що цих дєвок відправили у СІЗО? За російськими розкладами дєвки корисною справою займалися, всьо для фронта, всьо для сво, а їх за це за грати
Все-таки зрозуміти цих рептілоїдів росіян неможливо.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.