Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война? № 2

Локальные и региональные конфликты последних десятилетий

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 14 сен 2025, 01:55

Война Байдена и Зеленского.. ясно понятно!!
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 14 сен 2025, 03:52

Влад Бевх писал(а):
13 сен 2025, 02:51
(С)
Коли сумно, можна включати на Ютубі історію про полоненого біларуса - це краще за стендап.
А це те саме інтерв'ю з цим білорусом, про якого так яскраво написала Olena Shkarpova.
Інтерв'ю так само цікаве, як і рецензія на нього)) Послухайте цього хлопа. Там про ці карімати-калімати дуже смішно. А детальні розпитування про це від Бутусова, так взагалі сміхота! І такі да, наркотики зло :mocking:

Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 15 сен 2025, 01:10

Метафора з малярійними комарами в точку :good:
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Генерал-майор
Генерал-майор

Где Влад Бевх » 19 сен 2025, 00:00

(С)
Підписники питають: "Касьянов - Карпюк.
А Ви на чиєму боці?
Потрібна думка експерта."

-Я не хочу ставати на чийсь "бік". Бо є фізика-хімія і геометрія. Свої аргументи я вже наводив щодо дронів шахедоперехоплювачів. У мене з Юрієм є різні думки щодо деяких особистостей/інституцій, їхньої здатності/бажання до певних розробок. І ми по-різному оцінюємо нашу (як країни) інтелектуально-технічну здатність до освоєння певних розробок. У Юрія ця оцінка більш оптимістична, я би так сказав. Ну тобто, що справа більшою мірою в належному фінансуванні з боку держави. Монетарна.
Відповідно ми оцінюємо перспективи і напрямок згідно своїх уявлень про вищевказане. Але у нас нема суперечки щодо фізики-геометрії. Що нам ділити, закони аеродинаміки? :) Двом радянським хлопчикам, які любили літаки...
Я весь час наголошую на тій ніші, тих віддалях, типах цілей і обставинах, для яких описую свої уявлення про технічну реалізацію. Мені здається що у суспільства виникає суперечка ще й тому, що багато хто не може точно собі уявити де та грань, коли дрон перестає бути "дроном" і стає "ракетою", і навпаки. Або уявляють якусь універсальну, вседіапазонну, всевисотну вундервафлю.
І так само я був би радий помилитися. І щодо певних особистостей і щодо рожевих, мать їх, фламінгів. Але тут вже така штука: покажіть, доведіть. Польотами, прильотами, ураженнями цілей. Чи відповідно - компонентами, діапазонами, швидкодією. Можемо, чи не можемо.
Поки що за місяць піздєжа ми побачили як проєбали останю(?) пускову Нептунів і старт трьох "3000-кілометрових ракет" кудись з берега моря. При виробництві "1 шт в добу(с)". Побачили дві дірки на іншому березі моря...
І ми з Юрієм абсолютно солідарні в тому, що за 34 років, з яких +5 +6 років "найвеличніших термінів", з яких 4 роки повномаштабки, не вродити навіть вітчизняного ПЗРК чи ракету малої дальності - це повне уєбанство саме державних інституцій і дЕфективних менеджерів, попри всі решту обставин. І це якраз про фізику і геометрію.

Щодо розкриття координат виробництв-розробників, будь-яким способом, ну тут у мене "забрало падає", як тільки таке відбувається. І з боку влади і з боку будь-кого. Тому що прилітає і я чудово знаю скільки коштує і як важко "шифруватися". І знаю як активно противник веде розвідку усіма можливими шляхами і засобами.

Отака-то фігня, малята.
Чим я ще можу вас розважити? Ну хочете розважитись, знайдіть в продажу гіротахометр(акселерометр) на діапазон 50g. Китайський, для початку. Розміри і ціну. Лінки кидайте в коменти. ;)

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 19 сен 2025, 00:41

Влад Бевх писал(а):
19 сен 2025, 00:00
за 34 років, з яких +5 +6 років "найвеличніших термінів", з яких 4 роки повномаштабки, не вродити навіть вітчизняного ПЗРК чи ракету малої дальності - це повне уєбанство саме державних інституцій і дЕфективних менеджерів
Во-первых, 23 года из них было незачем что-либо "рожать". А вот что ничего не было рождено за последние 11 лет - это большой вопрос. Причем я бы брал в расчет именно 11 лет, а не намекал только на последние 6. Они абсолютно идентичны по результату. Все 11 лет! Простейшее - патронные и снарядные заводы где?
Влад Бевх писал(а):
19 сен 2025, 00:00
ми по-різному оцінюємо нашу (як країни) інтелектуально-технічну здатність до освоєння певних розробок
Вот именно! Помимо руководства, у страны есть возможность? Промышленная, интеллектуальная, инженерная? Простой пример. Во Вторую мировую воевали Венгрия, Румыния, Болгария и... Германия. Военные разработки Германии мы хорошо знаем, а венгерские, румынские или болгарские? :wink: Пример, конечно, с огромными изъянами, но ход мысли, надеюсь, понятен.
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Генерал-майор
Генерал-майор

Где Влад Бевх » 21 сен 2025, 00:43

Юрій Кпсьянов пише :
« Повідомляють, що вночі було 580 шахедів і понад сорок ракет. Збили або придушити РЕБ 583 цілі з 619. Тож 36 дронів і ракет прорвалися. Це загалом погано, проте непоганий результат для оцінки ефективності ППО.

Але у мене картинка не складається, цифри не сходяться. Тільки в Дніпрі в результаті нічної атаки пошкоджено 22 житлових будинки, 8 шкіл і дитсадків, корпуси та гуртожитки двох профтехучилищ, депо електротранспорту, кілька тролейбусів і контактна мережа. Всього понад 40 місць прильотів. А ще прилітало по Миколаївській, Чернігівській, Запорізькій, Київській, Одеській, Сумській, Харківській областях.

Я підписаний на монітор повітряних загроз Києва та Київської області. Цікаво стежити, як один і той самий шахед або група шахедів літають спочатку над Троєщиною, потім опиняються в Бориспільському районі, потім уздовж Столичного шосе добираються до Василькова, пролітають Боярку, залітають в Бучу, знову на Боярку, і – ура! – залишають межі Київської області. Відбій! А де ППО?..

Вся область стежить за рухом шахедів, ховається в коридорах, а дрони-перехоплювачі де?.. Де фламінго, які мусять вже великою юрбою летіти у зворотному напрямку, бо темпи виробництва зросли до рекордних 50 штук на місяць – навіть росіяни стільки «Калібрів» не роблять (30 штук/місяць).

То розвідник цілий день літає над Києвом, то шахеди гуляють по району. Щось не сходиться.

Тим часом, справно і точно прилітає мені за ось такі пости. Командування замовило мій «психологічний портрет» у штатних психологів, щоб вивчити «морально-психологічний стан», резонно підозрюючи, що тільки божевільний може кришити батон на самого Єрмака.

Колишні порохоботи, топові волонтери і прострочені депутати тиражують скрін шматочка тексту з великої моєї статті в «Дзеркало тижня», написаної ще кілька місяців тому. У статті пропонувалося для протиповітряної оборони Києва використовувати, в тому числі, багаторазові дрони-перехоплювачі.

Багаторазові!

Відносно великі, з великим часом польоту, з хорошою оптикою, іншими датчиками, бортовим комп'ютером, різним там корисним софтом, з хорошим різноманітним озброєнням.

Тобто, пропонувався безпілотний аналог вертольотів і легкомоторних літаків, які зараз активно задіюються для боротьби з шахедами.

Але мої опоненти читають тільки заголовки. Статтю вони не прочитали, і навіть скрін не осилили.

Тим часом, у Польщі розробляється саме такий багаторазовий дрон для боротьби з шахедами та аналогічними загрозами.

Орієнтовна ціна – 55 тис. доларів, що дивним чином збігається з ціною українського одноразового «шахеда» FP-1 компанії Fire Point, за якою він продавався пачками нашій державі за данські гроші більше року тому (зараз ціна значно зросла).

Багаторазовий безпілотний перехоплювач HAASTA – на фото. Є варіант озброєння його кулеметом.

Посилання на мою статтю в «Дзеркало тижня» – в коментарях.

Чекаю від начальства і опонентів нових креативних ідей. І навчіться вже складати цифри в звітах, а то якось незручно.»
165187 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война? № 2

Влад Бевх
Генерал-майор
Генерал-майор

Где Влад Бевх » 21 сен 2025, 04:00

Ну от. Як я зразу и написав про реактивну «герань» коли про них лише почали балакати - 600 км/год - несінітниця з такою аєродинамікою. «Грім» (російський) що дійсно літає з такою швидкістю (причому вельми недалеко) має вже звичайну для крилатих ракет схему а не «летюче крило»

« War&Sanctions: ГУР оприлюднює начинку
російського реактивного БпЛА “ґєрань-3” серії “У”

У межах нової серії публікацій “Засоби ураження” в розділі “Компоненти у зброї” порталу “War&Sanctions” ГУР МО України розкриває секрети російського БпЛА “ґєрань-3” з турбореактивним двигуном.

▪️БпЛА “ґєрань-3” ― аналог іранського реактивного БпЛА Shahed-238, компонента база якого вже була опублікованав червні 2024 року разом із запуском порталу на платформі ГУР МО України.

☝🏻 Сьогодні ми оприлюднюємо 3D-модель, складові та іноземну компонентну базу так званої “російської локалізованої версії”.

▪️ У БпЛА “ґєрань-3” серії “У” використовується китайський турбореактивний двигун Telefly JT80, завдяки якому безпілотник здатен рухатися зі швидкістю від 300 до 370 км/год; орієнтовна операційна дальність застосування – до 1000 км.

▪️ Максимальну швидкість до 370 км/год “ґєрань-3” набирає переважно в зонах дії українських засобів ППО та РЕБ, у зонах застосування БпЛА-перехоплювачів та на термінальних етапах польоту при зниженні на ціль.

▪️ Компоновка модулів та електронних блоків здебільшого не відрізняється від бензинових версій “ґєрань-2” серії “Ы”: зокрема, включає стандартну інерційно-навігаційну систему SADRA, блок вимірювання повітряного тиску (ADC), блок розподілу потужності (PDU) тощо.

▪️ Для забезпечення захисту супутникової навігації від засобів РЕБ в “ґєрань-3” використовується завадозахищена супутникова навігаційна система з адаптивною антенною решіткою (CRPA) на 12 елементів – “комєта-М12”.

☝🏻 Загалом із 45 ідентифікованих іноземних компонентів – половина від американських виробників, вісім від китайських, сім швейцарських, три німецьких, два британських та один від японського виробника.

▪️ Згідно із наявними даними, на реактивні “ґєрані-3” також встановлюється камера і система передачі відео з БпЛА “ґерань-2” серії “Ъ”.

🔎 “Ґєрань-3” – це вже восьмий зразок застосованого росією озброєння, чия будова оприлюднена в межах нової серії публікацій “Засоби ураження”.

Розділ “Компоненти у зброї” порталу “War&Sanctions” містить вже понад п’ять тисяч іноземних компонентів, ідентифікованих у 177 зразках озброєння держави-агресора росії та її союзників.»
165193 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война? № 2

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 21 сен 2025, 05:16

А ось ще Касьянов розповідає.
Довго він майже нічого не писав і не говорив, але реально терпець урвався від всього того, що відбувається.

Дрони, міфи, реальність і провали держави

Контрактування дронів. Хто пише сценарій перемоги, а хто - поразки

Ракети, ресурси і мародери

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 21 сен 2025, 08:48

Warisdeath писал(а):А ось ще Касьянов розповідає.
Довго він майже нічого не писав і не говорив, але реально терпець урвався від всього того, що відбувається.
Скучный дядька.. и интервью очень скучное.. обо всем и ни о чем - те много воруют зарабатывают.. Спасибо, кэп!! Мы и без Касьянова об этом догадываемся.. Тоже мне открытие сделал!!

Так ты же сам их его привел.. а здесь мы молчим почему-то.. "хочется верить, что тсарь не знает" ;)
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Генерал-майор
Генерал-майор

Где Влад Бевх » 21 сен 2025, 17:58

Касьянов вважає що Україна ще може робити зенітні ракети. Питання лише в грошах.
Більшість інженерів з галузі вважає що вже ні.
Це не дрони, всі компоненти що в нас відсутні (компактні потужні сервоприводи, інерційні , оптико та радіо датчики з потрібними для ракет ттх то що) повністью відсутні на комерційному ринку. Це вироби що робляться і поставляються лише під спец замовлення під дозвіл контролюючих оборонні вироби органів промислово розвинутих держав.

Тим часом на фронті -
165194 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война? № 2

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 22 сен 2025, 01:22

Кажуть, що якась цікава вечірка в санаторії у Форосі відбувається. І наші піддали їм трохи вогнику, щоб яскраво було!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Генерал-майор
Генерал-майор

Где Влад Бевх » 22 сен 2025, 03:53

❗Сили оборони ліквідували проросійського активіста з Польщі Єжи Тица. Десять років він очолював товариство "курськ" та відновлював радянські меморіали
165200 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война? № 2

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 23 сен 2025, 03:19

МЗС Польщі Сікорський звернувся до росії в ООН: Ми знаємо, вам байдуже до міжнародного права, ви не вмієте жити в мирі з сусідами

Ваш божевільний націоналізм і жага панування не зникнуть, доки не збагнете: епоха імперій минула, і вашу імперію не відбудувати.

Кожен удар дронів героями ЗСУ, хай Бог їх благословить, наближає цей день.

Ваша "триденна спецоперація" вже 10 років не може завоювати навіть Донбас.

Але потенціал для злочинних, катастрофічних помилок росії все ще є.

МЗС Польщі Сікорський:

У мене є лише одне прохання до російського уряду: якщо ще одна ракета або літак увійде в наш простір без дозволу, навмисно або помилково, і буде збитий, а уламки впадуть на територію НАТО, будь ласка, не приходьте сюди скаржитися на це.

Вас попереджено.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 23 сен 2025, 07:19

Текст годный!! Поглядим на действия..
На дурака не нужен нож,