Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война? № 2
-
Bikini
- Полковник

История как пидоры ходили Киев захватывать.
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...
| Ссылка: | |
| BBcode: | |
| HTML: | |
| Скрыть ссылки на пост |
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
-
Lis1980
- Генерал-майор

Слабоумие и отвага ))))))))))
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Lis1980, Що в одному відео, що в іншому)) Як, власне, взагалі в цілому у них!
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
-
Bikini
- Полковник

Дроны атаковали химзавод в Череповце.
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Група окупантів намагалася проникнути в тил ЗСУ через газопровід.
29 росіян хотіли використати старий маршрут під прикриттям поганої погоди. Наша розвідка разом з БПЛА та артилерією швидко показала, що план був справді геніальним.
Усі 29 мішеней знищені.
29 росіян хотіли використати старий маршрут під прикриттям поганої погоди. Наша розвідка разом з БПЛА та артилерією швидко показала, що план був справді геніальним.
Усі 29 мішеней знищені.
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Велика Британія передасть Україні понад 120 000 дронів.

Уряд Великої Британії оголосив про найбільший в історії пакет постачання дронів для України. Йдеться про щонайменше 120 тисяч безпілотників, які будуть передані вже цього року для посилення українських сил на фронті.
Деталі пакету допомоги:
⏺Поставка включає тисячі далекобійних ударних дронів, розвідувальні та логістичні безпілотники, а також морські системи.
⏺Усі технології вже пройшли бойове застосування на фронті в Україні.
⏺Поставки дронів розпочались уже цього місяця.
Повідомляється, що дрони є частиною ширшої річної військової підтримки обсягом 3 мільярди фунтів стерлінгів, яка додатково включає сотні тисяч артилерійських боєприпасів та ракет для систем ППО
Більше тут:
У русні вже з цього приводу істерика
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Підсумки «Рамштайну»: союзники виділять Україні €4 млрд на ППО та €1,5 млрд на дрони, міністр оборони. Зокрема:
Велика Британія передасть рекордну кількість БПЛА цьогоріч — 120 тис.
Німеччина інвестує $4 млрд у посилення ППО та $600 млн у розвиток deep strike і mid strike.
Нідерланди — €248 млн на БпЛА.
Норвегія — $560 млн на забезпечення бригад дронами та $150 млн на логістичний хаб.
Іспанія — €215 млн у межах SAFE (оборонна ініціатива ЄС), підсилює ППО ракетами до Patriot.
Канада — $15 млн до фонду NSATU (ініціатива НАТО), $42 млн на чеську ініціативу та $17 млн на інженерне обладнання.
Литва — $39 млн на чеську ініціативу, $29 млн на PURL, підсилює бронетехнікою і підтримує реабілітацію військових.
Бельгія — €75 млн на чеську ініціативу, €75 млн на німецьку ініціативу ППО та €85 млн на коаліцію дронів. Також підтримує F-16.
Естонія — $13 млн на PURL.
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

1-й корпус НГУ «Азов»:
1-й корпус НГУ «Азов» контролює ворожу логістику під Донецьком.
Пілоти ударних БПЛА полюють на російську логістику в дальній операційній зоні. Дрони тримають під контролем всі логістичні шляхи навколо Донецька.
Зугрес, Андріївка, Старобешеве, Горлівка, Лисичанськ, Донецька кільцева – активна робота БПЛА на цих шляхах свідчить про неефективність російської системи контролю повітряного простору.
Не так давно окупанти відчували там себе у повній безпеці. Але відтепер всі військові цілі, які рухатимуться по дорогам навколо Донецька, будуть знищуватись.
Безпечного тилу для окупантів не існує. Сховатись і захиститись – неможливо.
1-й корпус НГУ «Азов» контролює ворожу логістику під Донецьком.
Пілоти ударних БПЛА полюють на російську логістику в дальній операційній зоні. Дрони тримають під контролем всі логістичні шляхи навколо Донецька.
Зугрес, Андріївка, Старобешеве, Горлівка, Лисичанськ, Донецька кільцева – активна робота БПЛА на цих шляхах свідчить про неефективність російської системи контролю повітряного простору.
Не так давно окупанти відчували там себе у повній безпеці. Але відтепер всі військові цілі, які рухатимуться по дорогам навколо Донецька, будуть знищуватись.
Безпечного тилу для окупантів не існує. Сховатись і захиститись – неможливо.
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Де вона той "ужас" побачила? Все так гарно!!!
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Гравітація виявилась сильнішою за росіянина
Вчора група з 6 московитів зі складу 153-го танкового полку зс рф відправилась в Купʼянськ-Вузловий, щоб пофотографуватись з прапорами. Цей перформанс був помічений бійцями 43-ї ОМБр. Чотири мудили були ліквідовані ще на підході.
Ще двоє таки дійшли до східної околиці н.п. і забігли в один з будинків і почали фотосесію. Посередині зйомок їх перервали підпалом і пропозицією здатись в полон. Один таки здався, а от інший став героєм цього чудового відео.
🫡
Вчора група з 6 московитів зі складу 153-го танкового полку зс рф відправилась в Купʼянськ-Вузловий, щоб пофотографуватись з прапорами. Цей перформанс був помічений бійцями 43-ї ОМБр. Чотири мудили були ліквідовані ще на підході.
Ще двоє таки дійшли до східної околиці н.п. і забігли в один з будинків і почали фотосесію. Посередині зйомок їх перервали підпалом і пропозицією здатись в полон. Один таки здався, а от інший став героєм цього чудового відео.
🫡
-
Lis1980
- Генерал-майор

Комменты самих кацапов отжигают.. ;)
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Україна у топ-10 світових лідерів за військовими витратами, — звіт за 2025 рік
Згідно з останніми даними Стокгольмського інституту дослідження проблем миру (SIPRI), Україна продовжує нарощувати оборонний бюджет, відповідаючи на виклики повномасштабної війни
Ключові цифри по Україні:
7-ме місце у світі за обсягом військових витрат у 2025 році
$84,1 мільярда, саме стільки склали військові видатки країни. Це на 20% більше, ніж у 2024 році, та на неймовірні 1501% більше, ніж у 2016-му
Україна очолює світовий рейтинг за часткою витрат на армію від ВВП (40%). Також на оборону йде 63% усіх державних видатків
Бюджет 2025 року переглядався двічі, щоб виділити додаткові $17,7 млрд на боєприпаси, виробництво зброї та грошове забезпечення військових
Окрім внутрішніх ресурсів, Україна отримала $52,2 млрд фінансової підтримки від партнерів
Найбільшим джерелом зовнішньої допомоги стали ERA-кредити від G7 на суму $37,9 млрд
Світові витрати на оборону досягли рекордних $2887 млрд. росія посіла 3-тє місце з витратами у $190 млрд (7,5% її ВВП)
Незважаючи на падіння витрат США, Європа продемонструвала різке зростання (+14%), де Україна та Польща є одними з головних рушіїв цього тренду

Згідно з останніми даними Стокгольмського інституту дослідження проблем миру (SIPRI), Україна продовжує нарощувати оборонний бюджет, відповідаючи на виклики повномасштабної війни
Ключові цифри по Україні:
7-ме місце у світі за обсягом військових витрат у 2025 році
$84,1 мільярда, саме стільки склали військові видатки країни. Це на 20% більше, ніж у 2024 році, та на неймовірні 1501% більше, ніж у 2016-му
Україна очолює світовий рейтинг за часткою витрат на армію від ВВП (40%). Також на оборону йде 63% усіх державних видатків
Бюджет 2025 року переглядався двічі, щоб виділити додаткові $17,7 млрд на боєприпаси, виробництво зброї та грошове забезпечення військових
Окрім внутрішніх ресурсів, Україна отримала $52,2 млрд фінансової підтримки від партнерів
Найбільшим джерелом зовнішньої допомоги стали ERA-кредити від G7 на суму $37,9 млрд
Світові витрати на оборону досягли рекордних $2887 млрд. росія посіла 3-тє місце з витратами у $190 млрд (7,5% її ВВП)
Незважаючи на падіння витрат США, Європа продемонструвала різке зростання (+14%), де Україна та Польща є одними з головних рушіїв цього тренду

-
Lis1980
- Генерал-майор

Нихуясе!! Вот это демилитаризация!! Вот это геостратег!! Вот это успешный успех!! )))))))Warisdeath писал(а):$84,1 мільярда
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Lis1980, І це цифра лише за один рік!
-
Lis1980
- Генерал-майор

Я понял.. поэтому и написал..
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Lis1980, Та я зрозумів! То я для продовження діалогу додав 
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Не те що це прям дуже цікаве інтерв'ю, що я його аж на форум приніс. Ні. Просто воно в продовження теми про одного великого геостратега

Голова військового комітету НАТО адмірал Джузеппе Каво Драгоне:
Імперські амбіції РФ: Росію офіційно визнано загрозою №1 для НАТО. В Альянсі очікують, що Кремль спробує повернути контроль над територіями, якими володів до розпаду СРСР, націлюючись не тільки на країни Балтії.
Виснаження як стратегія: Ключовим способом перемоги над агресором є економічне та військове виснаження. РФ уже втрачає близько 35 тисяч солдатів на місяць - це більше, ніж загальні втрати СРСР за 10 років війни в Афганістані.
Україна - донор безпеки: Україна перейшла зі статусу споживача в статус постачальника безпеки. ЗСУ виступають інструкторами для сил НАТО, передаючи унікальний досвід протидії дронам.
Уроки війни в Ірані: Конфлікт в Ірані підтвердив критичну важливість повного панування в повітрі та пошуку дешевих способів боротьби з масовими атаками безпілотників. Цей досвід буде інтегрований у довгострокову стратегію Альянсу.
– Як ви оцінюєте загальну трансформацію України зі "споживача" безпеки на її "постачальника"?
– Україна робить величезний внесок. Навіть будучи гранично зайнятою на фронті, вона передає нам колосальний досвід через JATEC (Об'єднаний центр аналізу, навчання та освіти). Ми отримуємо і засвоюємо ваші уроки. Подивіться на їхні дії в Перській затоці, де вони допомагали місцевим країнам відбивати повітряні атаки Ірану. Тож тепер вони дійсно є постачальниками безпеки.
– Чого НАТО вчиться в України?
Україна перетворилася на постачальника безпеки. ЗСУ виступають у ролі інструкторів для сил Альянсу, а український досвід боротьби з дронами та інтеграції нових технологій безпосередньо впроваджується в доктрини НАТО через спільні центри навчання.
Повністю інтерв'ю тут:
Голова військового комітету НАТО адмірал Джузеппе Каво Драгоне:
– Як ви оцінюєте загальну трансформацію України зі "споживача" безпеки на її "постачальника"?
– Україна робить величезний внесок. Навіть будучи гранично зайнятою на фронті, вона передає нам колосальний досвід через JATEC (Об'єднаний центр аналізу, навчання та освіти). Ми отримуємо і засвоюємо ваші уроки. Подивіться на їхні дії в Перській затоці, де вони допомагали місцевим країнам відбивати повітряні атаки Ірану. Тож тепер вони дійсно є постачальниками безпеки.
– Чого НАТО вчиться в України?
Україна перетворилася на постачальника безпеки. ЗСУ виступають у ролі інструкторів для сил Альянсу, а український досвід боротьби з дронами та інтеграції нових технологій безпосередньо впроваджується в доктрини НАТО через спільні центри навчання.
Повністю інтерв'ю тут:
-
Lis1980
- Генерал-майор

На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Українські удари по російській інфраструктурі вийшли на максимум за чотири місяці
За даними , протягом місяця зафіксовано щонайменше 21 атаку на російські НПЗ, морські експортні термінали та об'єкти трубопровідної інфраструктури
Щонайменше дев’ять ударів припали на сектор переробки, що знизило обсяги до 4,69 млн барелів на добу, найнижчого рівня з 2009 року, за оцінками OilX
Також повідомляється, що Україна повернулася до тактики повторних ударів по окремих НПЗ, яка ускладнює швидке відновлення пошкоджених об’єктів і максимізує довгострокові втрати
Водночас, за даними відстеження танкерів, зниження переробки дозволило росії тимчасово збільшити морський експорт, хоча цей ефект може бути короткостроковим у разі відновлення атак на порти.

За даними , протягом місяця зафіксовано щонайменше 21 атаку на російські НПЗ, морські експортні термінали та об'єкти трубопровідної інфраструктури
Щонайменше дев’ять ударів припали на сектор переробки, що знизило обсяги до 4,69 млн барелів на добу, найнижчого рівня з 2009 року, за оцінками OilX
Також повідомляється, що Україна повернулася до тактики повторних ударів по окремих НПЗ, яка ускладнює швидке відновлення пошкоджених об’єктів і максимізує довгострокові втрати
Водночас, за даними відстеження танкерів, зниження переробки дозволило росії тимчасово збільшити морський експорт, хоча цей ефект може бути короткостроковим у разі відновлення атак на порти.