Lis1980, НАТО і бомбить це на сьогодні паралельні реальності!
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Ексдепутат ЄП визнав у суді отримання хабарів в інтересах РФ
Британський політик Нейтан Гілл визнав у суді, що отримував хабарі за лобіювання політичних інтересів Росії в Європейському парламенті. Вирок йому оголосять у листопаді.
Колишній член Європейського парламенту та екслідер правопопулістської партії Reform UK в Уельсі Нейтан Гілл визнав себе винним в отриманні хабарів за лобіювання політичних інтересів Росії у Європі, повідомляє агенція Reuters.
52-річний Гілл у залі суду Олд-Бейлі в Лондоні в п’ятницю, 26 вересня, визнав себе винним за вісьмома пунктами звинувачення у хабарництві, які стосувалися отриманих ним коштів у період з січня 2018 до липня 2019 року. Політик погодився прийняти гроші, "що становило неналежне виконання обов'язків… на виборній посаді".
Як заявила суддя Боббі Чіма-Ґрабб, Гілл визнав, що йому платили за те, щоб він ставив запитання та робив заяви в Європарламенті "на підтримку проросійських сторін" у контексті війни в Україні. За словами прокурора Марка Гейвуда, Гілл, зокрема, за гроші піднімав у ЄП потрібні його зв'язковим питання та організовував заходи в їхніх інтересах.
Політик покинув Європарламент у 2020 році, оскільки Великобританія вийшла з ЄС. Звинувачення проти нього були висунуті в 2021 році, коли у месенджері WhatsApp на його телефоні були знайдені компрометуючі повідомлення.
Гілл був звільнений під заставу із зали суду до винесення вироку у листопаді. Суддя при цьому зазначила, що йому загрожує "тривалий термін позбавлення волі".
Британське слідство встановило, що гроші ексголова партії Reform UK в Уельсі отримував від колишнього депутата Верховної Ради України від партії "Опозиційна платформа - За життя" Олега Волошина.
Під час своєї політичної діяльності Волошин поширював проросійські наративи - зокрема, він виправдовував утворення самопроголошених так званих "ДНР" і "ЛНР". На тлі можливих зв'язків політика з РФ з метою дестабілізації України у 2022 році він був внесений до санкційних списків США.
У 2023 році в Україні Волошина звинуватили в держзраді, однак на той час політик вже перебував за кордоном: за даними Служби безпеки України, він виїхав незадовго до початку повномасштабного вторгнення РФ. Український проєкт "Стопкор" пише, що Волошин із сім’єю оселився в Білорусі.
З Волошиним також пов'язують Максиміліана Кра (Maximilian Krah) із правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" (АдН). У грудні 2023 року німецького політика допитували представники ФБР щодо можливого отримання "сумнівних платежів із наближених до Кремля джерел".
За даними Der Spiegel, у руках американських спецслужб опинилося листування Волошина з Кра, у якому проросійський політик обговорює з німецьким правим популістом "компенсації" за певні "технічні завдання". Крім того, ім’я Кра згадувалося під час скандалу навколо онлайн-платформи Voice of Europe, яку чеська влада пов’язує з Москвою.
У вересні Бундестаг позбавив Кра імунітету через розслідування за підозрою в корупції та відмиванні грошей через китайські фонди. Політик звинувачення у зв’язках із РФ заперечує.
Цікаво, а у нас ще відкрита справа за позикою цього самого Волошина проти Сашка Погребиського? За те, що Сашко облив цього покидька зеленкою. А зеленку він на Волошина вилив саме за російські наративи.
Сашко на фронті. Волошин втік. А справа проти Погребиського, здається, ще досі у Печерському суді.
Так і живимо.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Тіло Еммануеля Мтетва виявили поруч із готелем Hyatt. За попередньою інформацією, 58-річний дипломат вистрибнув з 22-го поверху чотиризіркового готелю.
Французький спецназ взяв під контроль російський нафтовий танкер.
Танкер тіньового флоту РФ, який затримали Військово-морські сили Франції, підозрюють у запуску дронів над Данією.
Про це пишуть французькі медіа AFP та M6 Info.
Мова про судно Boracay (попередні назви — Pushpa та Kiwala), яке ходило під прапором Беніну і перебуває під санкціями ЄС.
AFP пише, що це судно було біля берегів Данії з 22 по 25 вересня — саме тоді, коли над країною, зокрема і над її військовими обʼєктами, помічали невідомі дрони
Головні аеропорти столиць Данії та Норвегії ввечері 22 вересня закривалися через дрони. Що відомо заразГоловні аеропорти столиць Данії та Норвегії ввечері 22 вересня закривалися через дрони. Що відомо зараз
. Зараз це судно вже кілька днів стоїть на якорі біля Сен-Назера на заході Франції.
Джерела AFP у війську кажуть, що судно взяли під контроль ще в суботу, 27 вересня. А джерела в уряді підтвердили, що на його борт піднялись французькі військові.
ЄС обмежить пересування російських дипломатів через зростання шпигунських атак
Європейський Союз погодився обмежити поїздки російських дипломатів усередині блоку у відповідь на зростання кількості диверсій, за якими, за даними розвідки, стоять агенти під дипломатичним прикриттям.
Московські шпигуни звинувачуються у провокаціях проти країн НАТО — від підпалів і кібератак до саботажу інфраструктури та запусків дронів.
Нові правила зобов’яжуть російських дипломатів повідомляти про свої поїздки, якщо вони перетинають межі країни, де акредитовані.
Ініціатива, яку просуває Чехія, стала частиною нового пакета санкцій ЄС. Проти неї довго виступала Угорщина, але зрештою зняла вето.
Lis1980, Хоч щось! А то дуже вільно вони там себе відчувають.
Lis1980, І ще розвідають.
Можна подумати, що цівілізовані методи їх зупинять)) Ага! Ми то знаємо, що ні і ніколи. Тільки сила і по морді.
Норвеги уже не те.
В плане честности.
Или «всегданайдетьсякрыса»
«Сообщение в Bloomberg: власти Норвегии начали проверку, не была ли утечка информации о победе Мачадо в Нобелевской премии мира прошлой ночью — после резкого скачка её шансов на победу на сайте ставок Polymarket.
С полуночи и до утра Мачадо имела около 70% ставок, тогда как вчера этот показатель составлял всего несколько процентов. Нобелевский комитет по миру состоит из пяти членов и известен как закрытый орган с высокой степенью секретности.
Сама Мачадо была уведомлена о своей победе за несколько минут до объявления.»
Будь ласка, не читайте це. Це мій біль. Якщо вам також це болить, то прошу.
І до сьогодня Світ не був небезпечним місцем. Але від завтра він стане небезпечнішим ще більше. Завтра-післязавтра відбудеться абсолютно непропорційний обмін живих на напівживих. Непропорційний з усіх боків, окрім «моральної переваги». Але хто тепер про таке дбає?
Отже цей кращий з кращих світів змусив Ізраїль звільнить із в'язниць 2 тис палестинських ув'язнених. Серед них 250, хто був засуджений на тривалі строки, аж до довічного. На руках у цих (не)людей кров мирних тисяч громадян, дітей, жінок і т.д..
Злочин серійних вбивць доведений в судах і провина їхня ніким не спростована. Значна частина з терористів виходить з тюрми тримаючи у думках - «можемо повторити». Інакше навіщо про них дбав би ХАМАС?
Ізраїльська влада саме в цей час повідомляє сім'ям жертв терактів про звільнення їхніх катів та вбивць. За законом, сім'ї можуть подати позови до Вищого Суду Справедливості. Але це вже навіть не галас в пустелі. Це просто стогнання відчаю.
Повідомлення надсилаються батькам, дружинам, чоловікам, дітям, уповноваженим представникам сімей, що вбивці їхніх близьких повертаються на свободу. Найближчими днями з цими людьми працюватимуть офіцери у справах постраждалих, психологи, співробітники Управління у справах сімей пам'яті та спадщини.
Більшість з звільнених (1.700) повернуться в Газу, десь до сотні в Палестинську Автономію. Інші будуть депортовані за межі Ізраїлю. Катар, Туреччина вже зголосилися прийняти цих недопокараних.
Натомість з полону ХАМАСу звільняють лише 20 живих заручників та 28 тіл вбитих, хто був захоплений терористами під час музичного фестивалю на півдні Ізраїлю, чи забрані зі своїх домівок в прикордонних кібуцах. Два роки без вини винуваті перебували в жахливих умовах, куди так і не були допущені представники Червоного Хреста, та інших міжнародних організацій.
Ті, хто в Європі зараз спостерігає, а подекуди бере участь в цьому кривавому карнавалі, сподіваються, що вони так і залишаться телеглядачами. Але ці 2000+ вам такого не подарують.
Ізраїль буде пильнувати за кожним з цих звільнених терористів. Ізраїль наїжачиться. І ті терористи це добре розуміють. Але це не означає, що вони перекують мечі на рала та «Калашникова» на серпи.
Вони просто дійдуть висновку, до якого вже не раз допетрили: світ надає значно ширші можливості, аніж Сектор Гази чи Юдея та Самарія. Терор не знає кордонів. А Західна Європа, не те, що не готова дати відсіч та захистити своїх громадян, навпаки, вона сприяє тому, щоб терор став безпрецедентним.
Всі ці масові чорно-зелені акції на вулицях Риму, Парижу, Мадриду, Відня, Лондону тощо це повномасштабна радикалізація суспільства і розбудова логістичної та ідеологічної платформи для громадських заворушень.
Як влучно відзначив це в інтерв’ю NV, мій товариш, ізраїльський журналіст Еміль Шлеймович: «В Італії відбувається відбір бойовиків до майбутніх структур.
Йде відбір потенційних рекрутів до завтрашніх угруповань, які будуть задіяні проти влади Італії, Великобританії, Франції та без жодного зв'язку з Ізраїлем, євреями чи палестинцями. Йде підготовка до атаки на ці країни. Йде підготовка бойового крила політичного ісламу, який у політичному крилі зміцнюється зараз з урахуванням громад у європейських країнах».
Але то буде післязавтра. Завтра на свободу виходять бійці Армагеддону. Зустрічай їх, Європа.
Лондонське метро, Мадридська залізниця, Брюсельський аеропорт, паби Парижу, набережна Ніцци, концертні площадки Манчестера тощо. Мабутьu ви забули, як все це добре і хутко горить.
Олександр Пасховер
Warisdeath писал(а):Завтра на свободу виходять бійці Армагеддону
Дык надо было их в свое время удавить.. при попытке к бегству, например..
Причина не сколько в мире.. столько в том, что АОИ, несмотря на все технологии, не смогла раскатать эту Газу за считанные недели-месяцы.. которые им были даны после того кровавого октября.. Да, можно найти тысячу и одну причины этого, но факт есть факт!!
Последний раз редактировалось Lis1980 13 окт 2025, 00:26, всего редактировалось 3 раза.
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Lis1980, Та звичайно, що багатьох і удавили, і ліквідували. Але ж вони для обмінного фонду потрібні. Ви ж бачите, наскільки цифри обміну неспіврозмірні.
По-другому не будет, если думать об обменном фонде, переживать за заложников и не рисковать солдатами. Я не говорю, что это плохо и не призываю к трешу.. это хорошо, просто отлично для израильтян, что такая забота о гражданах..
Но факт есть факт - с такими вводными будем всегда иметь то, что имеем.. Мир такой, к сожалению..
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Lis1980, Їм нізззя.
Блд, не можна ізраїльтянам по-іншому. Наш божевільний світ їм не дозволить. Нікого не гребе, що за ту суму, яку витрачено на підтримку палестинців, можна було побудувати десять палестин, причому не просто звичайних, а щось схоже на рай на землі. Але ні, ніхто не звітує, ніхто не контролює куди і як пішов розподіл тих грошей. А от коли мова про Ізраїль, то кожне слово, кожна дія доводить до сказу і обурення.
Сегодня в районе Ас-Сабра (Газа) празднично и весело. ХАМАС проводит показательные казни своих заклятых врагов, членов клана Дурмуш.
Казни проходят весьма торжественно. Под звуки тяжёлой барабанной дроби и под аллах-ахбарные крики опьяневшей от запаха свеже пролитой человеческой крови толпы. Кого-то режут, кого-то вешают, кого-то расстреливают. Кому как повезёт...
А как там с мировым общественным мнением, спросите вы?.. А никак. Совсем никак.
Раз евреи не участвуют, то и дежурным защитникам прав "обездоленного палестинского народа", не очень то и интересно. Как-то так... А вы как хотели?..
Есть такая организация Fifty Global. Волонтерская, занимается сбором и анализом информации по нашей войне и не только. Они провели массу полезнейших исследований в области, например, освещения событий с 7.10.23.
И вот вам пример: “Исследование показало, что 98 процентов основных англоязычных новостных сообщений ссылались на цифры, предоставленные ХАМАС, и лишь один (!) процент из них сопровождались оговоркой об их ненадёжности. Для сравнения: израильские данные приводились только в пяти процентах материалов, и в 44 процентах этих случаев ставилась под сомнение их достоверность. Неудивительно, что поддержка единственной демократии на Ближнем Востоке оказалась на самом дне”.
Проще: Все, что дает Хамас, публикуется практически без дисклеймеров и фактчекинга, то, что дает Израиль, подвергается необоснованному сомнению, но без фактчекинга.
Так что из этого можно сделать вывод, что особых шансов в информационной войне у нас не было.
Читав, що Зеленський сказав, що раз Трамп зміг зупинити війну в Газі, то зможе допомогти і нам.