А что там у пиндосов?

Современная жизнь и новая история стран мира

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

А что там у пиндосов?

Где Warisdeath » 11 янв 2026, 22:04

Командувач Європейського командування США Генерал Гринкевич: Росія, Китай, Іран та КНДР посилюють співпрацю проти США

Росія, Китай, Іран, Північна Корея та інші країни посилюють свою взаємодію та співпрацю у міру того, як їхні інтереси збігаються у протистоянні США. Це ясно видно на прикладі України. «Поки президент Трамп прагне мирного врегулювання жахливої ​​війни, Китай продовжує фінансувати військову машину Путіна. Іран продовжує постачати технології та озброєння, а північнокорейські бойові підрозділи залишаються у Росії на кордоні з Україною», - заявив Гринкевич.

Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Генерал-майор
Генерал-майор

А что там у пиндосов?

Где Влад Бевх » 13 янв 2026, 10:06

(С)
Щоб українцям не було так образливо за просрані ракетні технології, зазначу, що таке може статися з ким завгодно, і технології можуть бути навіть критичнішими.
Був період, коли в США було просрано одразу дві ключові ядерні технології.
Про виробництво (точніше, неможливість виробництва) плутонію, гадаю, всі в курсі, а от друга історія маловідома.

Почалося все, як і у випадку з плутонієм, у 1989 році. Протиатомна істерія тоді вже трохи пішла на спад, але у комбінації з потеплінням політичної обстановки таки призвела до фатального рішення - виробництво ядерної зброї було зупинено. Само по собі це не не було катастрофою, але... Знаєте, як швидко руйнуються будинки, що лишилися без господарів? Наче ніхто й не допомагає, а кілька років - і все, руїна та пустка.
Так от.
Один з компонентів термоядерної бомби у американців називається Fogbank. Чорт би забрав звичку англомовців надавати десять різних значень одному слову, я не знаю, як це правильно перекласти. Скоріш за все, це аерогель, який після ядерного вибуху перетворювався на плазму й підпалював термоядерну реакцію. Але може й ні. Матеріал все ще секретний.
Власне це його й згубило.
Коли за чверть століття він знадобився знову, РАПТОМ! виявилося, що ніхто не знає, як. Техкарти або не збереглися, або їх не було взагалі. Працівники або забули, або звільнились, або померли.
Процес довелось розробляти заново, що обійшлося у приблизно сотню мільйонів доларів й три хімічні тривоги на підприємстві. Про жертви не повідомлялося.
Коли процес відтворили, матеріал виявився непридатним. Після розслідування з'ясувалося, що тридцять років тому один з компонентів постачався з домішками, але з тих часів виробник сильно удосконалив процес. Виявляється, домішка потрібна була.
Чи потрібен цей матеріал у сучасних бомбах - не знаю.

Вернуться в «Из жизни разных стран»