Ирано-американская война

Конфликты на Ближнем Востоке

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ирано-американская война

Где Warisdeath » 29 июн 2026, 00:33

Удар по школі для дівчат у місті Мінаб на півдні Ірану, де загинули 175 людей, міг стати наслідком збою між базами даних американських військових і розвідки США — Bloomberg із посиланням на джерела.

За інформацією агентства, ще у 2019 році аналітик американської розвідки з’ясував, що об’єкт, який у базі даних був позначений як військово-морська база, насправді є початковою школою.

Після цього він оновив дані в цифровій розвідувальній базі щодо потенційних цілей на території Ірану.

Втім, як повідомили співрозмовники Bloomberg, ця база з невстановленої причини не синхронізувалася з офіційною військовою базою даних Збройних сил США.

У результаті виправлена інформація так і не дійшла до командування.

Саме до такого висновку дійшла спеціальна комісія Пентагону, яка вивчала обставини удару по школі для дівчат в Ірані.
З доповіддю комісії ознайомилися джерела агентства.

Офіційно Пентагон поки не повідомляв про завершення розслідування, однак, за даними Bloomberg, його основні висновки були передані військовим ще у квітні.

Наразі матеріали комісії перебувають на розгляді Центрального командування США (CENTCOM), яке відповідає за військові операції проти Ірану.

Напередодні президент США Дональд Трамп під час зустрічі з генеральним секретарем НАТО Марком Рютте не виключив, що удар могли завдати не Сполучені Штати.

«Тому що ракети літали всюди, і те, що сталося, — жахливо, але ракети літали всюди. Хтось каже, що це була наша ракета, можливо, це була й не наша ракета, але я не бачив нічого, що змусило б мене думати, що вона наша. Я не думаю, що це були ми», — сказав Трамп.

ℹ️ Ракета влучила на територію початкової школи для дівчат у перший день війни США та Ізраїлю з Іраном.

За офіційними даними, жертвами атаки стали 175 людей. Більшість загиблих — діти віком від семи до 12 років.

У березні 2026 року Білий дім визнав, що американські військові завдавали удару по району, де розташована школа.

Водночас адміністрація Трампа наполягає, що безпосередньо в будівлю школи влучили не американські ракети.

The New York Times, своєю чергою, повідомляла, що удар по школі американські військові завдали ракетами Tomahawk.

Видання проаналізувало фотографії з місця удару й дійшло висновку, що на уламках ракети видно розпізнавальні знаки армії США.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Генерал-майор
Генерал-майор

Ирано-американская война

Где Влад Бевх » 29 июн 2026, 01:23

Іран бахнув по Бахрейну і Катару у відповідь на американський удар.

Lis1980
Генерал-майор
Генерал-майор

Ирано-американская война

Где Lis1980 » 08 июл 2026, 09:49

Наша песня хороша — начинай сначала.. )))

США снова наносят удары по Ирану.

По данным Reuters, Axios и CNN, американские военные атаковали более 80 целей, включая системы ПВО, пункты управления, береговые радары, противокорабельные ракетные комплексы, пусковые установки беспилотников, портовую инфраструктуру и катера Корпуса стражей исламской революции.

Кроме того, Вашингтон отозвал лицензию, позволявшую Тегерану продавать нефть.

В США заявили, что операция стала ответом на атаки Ирана против торговых судов в Ормузском проливе.
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Генерал-майор
Генерал-майор

Ирано-американская война

Где Влад Бевх » 08 июл 2026, 16:08

Іран роками будував не 35 поверхові жилі комплекси с паркінгами як ми а укриті підземні оборонні обʼєкти.
І все рівно Україна прийняла під 3 тисячі ракет і більш 150 000 ударних дронів - і московити пʼятий беруть малу токмачку.
Це мало б підказати пентагонівським воякам що без ядерки Ірану по фіг всі їх томагавки і т д.
Але шовінізм «це тупі руські не змогли а ми світовий військовий лідер!».
Як жили вирішили що дронна війна їх не стосується, це війна бідняків. Зараз алярмово затягують техніку в обьекти в сітки - з чого починали антидронний захист українці і росіяни в 2023.

Ну хай вчаться коротше.

Колись розвинутий світ в тридцяті поігнорував війну Болівії і Парагваю де вперше массово застосували ручну автоматичну зброю. «Це для бідняків, в нас кулемети , авіація и арта. Нам то не тре».

Bikini
Полковник
Полковник

Ирано-американская война

Где Bikini » 08 июл 2026, 20:07

Президент США высказался о разрыве сделки с Ираном, когда выступал на саммите НАТО в Анкаре.

«Иранцы некомпетентны и чокнутые. Они лжецы. Мы договорились: никакого ядерного оружия. Они выходят и говорят прессе: мы даже не говорили о таком. С ними что-то не так, они ку-ку», — сказал Трамп и покрутил пальцем у виска.
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Ирано-американская война

Где Bikini » 08 июл 2026, 20:09

«Режим прекращения огня между США и Ираном больше не действует», — Трамп.

Он также сказал, что в переговорах с Тегераном больше нет смысла.
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ирано-американская война

Где Warisdeath » 11 июл 2026, 00:02

Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Генерал-майор
Генерал-майор

Ирано-американская война

Где Lis1980 » 11 июл 2026, 00:09

А почему его не в мавзолей??.. как Насера, например.. Могли бы прямо в холодильнике.. ;)
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ирано-американская война

Где Warisdeath » 11 июл 2026, 00:23

Lis1980, А ХЗ? :hz:

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Генерал-майор
Генерал-майор

Ирано-американская война

Где Влад Бевх » 12 июл 2026, 03:49

Іран заявив що атакував судна в потоці «помилково» і просить переговори.

Lis1980
Генерал-майор
Генерал-майор

Ирано-американская война

Где Lis1980 » 12 июл 2026, 09:15

Эта музыка будет вечной (с) ))))
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Генерал-майор
Генерал-майор

Ирано-американская война

Где Lis1980 » 12 июл 2026, 09:50

США нанесли удары по 140 военным объектам Ирана, иранский КСИР нанёс удары по военным объектам США.

Центральное командование ВС США сообщило о проведении третьей волны ударов по Ирану. Целью атаки стали ракетные и беспилотные комплексы, военно-морская инфраструктура, склады боеприпасов, узлы связи и объекты берегового наблюдения.

КСИР, в свою очередь, атаковал военные объекты США в Иордании, Кувейте и Бахрейне. Заявляется об уничтожении ряда важных целей - от ангаров с беспилотниками MQ-9 и зенитного комплекса Patriot до радиолокационного комплекса американских войск.
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Генерал-майор
Генерал-майор

Ирано-американская война

Где Lis1980 » 12 июл 2026, 09:50

Ормузский пролив будет закрыт Ираном до окончания вмешательства США в регионе, сообщает Press TV со ссылкой на КСИР.
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ирано-американская война

Где Warisdeath » 13 июл 2026, 01:56

Генеральний секретар закликає США та Іран до стриманості й заявляє про занепокоєння у зв’язку з ескалацією, — представник Генсека ООН Антоніу Гутерреша Стефан Дюжаррік.

"Повернення до повномасштабних бойових дій між США та Іраном мало б катастрофічні наслідки — для народів регіону, міжнародного миру й безпеки, а також світової економіки".

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ирано-американская война

Где Warisdeath » 14 июл 2026, 00:49

Изображение

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ирано-американская война

Где Warisdeath » 14 июл 2026, 00:51

Ми за жодних обставин не дозволимо США втручатися в управління Ормузькою протокою — ані тепер, ані надалі, — Центральний штаб «Хатам аль-Анбія» Ірану

«Збройні сили Ісламської Республіки Іран жорстко реагуватимуть на будь-які спроби агресивної та піратської армії США перешкоджати безпечному руху торговельних суден і нафтових танкерів поза визначеними Іраном маршрутами.

Потужні дії Корпусу вартових Ісламської революції та армії Ісламської Республіки Іран останніми днями є підтвердженням цих слів.

Неодноразові авантюри та ворожі дії США, спрямовані на втручання в управління Ормузькою протокою, серйозно поставили під загрозу безпеку регіону, міжнародну торгівлю та рух нафтових танкерів і торговельних суден. На жаль, співпраця деяких країн регіону також підвищила ризик поширення війни на весь регіон.

Керівників країн регіону попереджають: будь-яка співпраця зі США та матеріально-технічна підтримка агресивної армії цієї країни розцінюватимуться як війна проти суверенітету й національної безпеки Ірану.

У разі розширення війни її полум’я охопить усі країни регіону. Відповідальність за будь-яку нестабільність і поширення війни в регіоні лежатиме на США та державах, які співпрацюють зі злочинною американською армією.
І перемога — лише від Аллаха, Всемогутнього, Мудрого».

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ирано-американская война

Где Warisdeath » 14 июл 2026, 01:06

Президент США має цілковиту рацію. Той, хто забезпечує надійний і безпечний прохід торговельних суден через Ормузьку протоку, має отримувати винагороду за цю послугу, — міністр закордонних справ Ірану Аббас Арагчі.

«Іран завжди був ОХОРОНЦЕМ протоки й залишатиметься ним НАЗАВЖДИ.
20% — це, звісно, забагато. Ми діятимемо справедливо».

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ирано-американская война

Где Warisdeath » 14 июл 2026, 01:07

Сьогодні ввечері ми завдамо по них дуже потужного удару, а завтра знову вдаримо по них — і вони, чорт забирай, нічого не зможуть із цим зробити. У них нічого немає. Узагалі нічого — лише гучні заяви, — президент США Дональд Трамп щодо Ірану.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ирано-американская война

Где Warisdeath » 14 июл 2026, 01:09

Іран завдав удару протикорабельними ракетами по цілі в Ормузькій протоці. Знищено американський безпілотник MQ-1 — заява КВІР.

Іранська телерадіомовна корпорація IRIB повідомляє, що Іран також атакував бази США в Кувейті.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ирано-американская война

Где Warisdeath » 14 июл 2026, 01:10

Сьогодні о 16:45 за східним часом Збройні сили США, за наказом головнокомандувача, розпочали третю поспіль ніч ударів по Ірану — Центральне командування США (CENTCOM).

Ці удари й надалі завдаватимуть значних втрат іранським силам і послаблюватимуть їхню здатність атакувати мирних жителів та торговельні судна в Ормузькій протоці.

Два вибухи пролунали на іранському острові Кіш у Перській затоці — Reuters.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Вернуться в «Ближний Восток»