Ирано-американская война
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Ирано-американская война
Організація цивільної авіації Ірану оголосила про закриття повітряного простору на заході країни на невизначений термін.
Громадянам рекомендували не користуватися аеропортами без потреби й стежити за оновленнями щодо рейсів через офіційні джерела.
Крім того, Іран повністю звільняє міжнародний аеропорт Тегерана від цивільних літаків.
Повітряний простір над своїми країнами також закрили Ірак і Сирія.
Громадянам рекомендували не користуватися аеропортами без потреби й стежити за оновленнями щодо рейсів через офіційні джерела.
Крім того, Іран повністю звільняє міжнародний аеропорт Тегерана від цивільних літаків.
Повітряний простір над своїми країнами також закрили Ірак і Сирія.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
| Ссылка: | |
| BBcode: | |
| HTML: | |
| Скрыть ссылки на пост |
-
Lis1980
- Генерал-майор

Ирано-американская война
А Израиль не закрыл.. ;)
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Ирано-американская война
Lis1980,
Нічого не читав про це
Нічого не читав про це
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
-
Lis1980
- Генерал-майор

Ирано-американская война
Авиасообщение продолжится в штатном режиме, сообщили в министерстве транспорта Израиля.Warisdeath писал(а):Lis1980,![]()
Нічого не читав про це
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
-
Lis1980
- Генерал-майор

Ирано-американская война
Братва, не стреляйте друг в друга (с) ;)

На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
-
Lis1980
- Генерал-майор

Ирано-американская война
Горит сарай — гори и хата
Ночная эскалация не могла обойти стороной и две ключевые морские артерии региона. В целом, история уже стара как мир — при каждой новой попытке возобновить войну стороны почти сразу берутся за главный инструмент манипуляций: угрозу судоходству и нефтяному транзиту.
В КСИР заявили о полном закрытии Ормузского пролива и отмене всех прежних исключений для прохода судов. Параллельно в ВМС пригрозили ударами по военным кораблям «враждебных государств» в случае их захода в пролив.
Чуть ранее подключились и хуситы. В Йемене объявили о блокаде Баб эль-Мандебского пролива для судов, связанных с Израилем и США. Для остальных стран, судя по заявлениям, пока оставили исключения, но и этого достаточно, чтобы страны-соседи ощутили на себе последствия новых ограничений.
Только на этот раз американцы, судя по всему, решили действовать на опережение. В Центральном командовании ВС США заявили, что американский F/A-18 Super Hornet атаковал нефтяной танкер M/T Marivex под флагом Палау в акватории Оманского залива после того, как экипаж якобы отказался выполнять требования ВМС США.
По официальной версии, удар пришелся по машинному и рулевому отделениям, чтобы обездвижить судно, следовавшее в сторону Ирана. Сообщается, что на борту находились 24 индийских моряка — экипаж позже эвакуировали вертолетом. Сам танкер, по данным СМИ, находился под антииранскими санкциями.
На фоне всех попыток Трампа затормозить эскалацию и не допустить новой операции в духе «Тегеран за три дня» американцы в итоге сами решили подлить масла в огонь.
Отреагируют ли иранцы или хуситы на действия ВС США (и как) — покажет время. Но уже сейчас понятно, что в Тегеране от своей логики «удар за удар» отказываться не собираются, и нельзя исключать, что такой подход распространят и на «непрямые» провокации.
Ночная эскалация не могла обойти стороной и две ключевые морские артерии региона. В целом, история уже стара как мир — при каждой новой попытке возобновить войну стороны почти сразу берутся за главный инструмент манипуляций: угрозу судоходству и нефтяному транзиту.
В КСИР заявили о полном закрытии Ормузского пролива и отмене всех прежних исключений для прохода судов. Параллельно в ВМС пригрозили ударами по военным кораблям «враждебных государств» в случае их захода в пролив.
Чуть ранее подключились и хуситы. В Йемене объявили о блокаде Баб эль-Мандебского пролива для судов, связанных с Израилем и США. Для остальных стран, судя по заявлениям, пока оставили исключения, но и этого достаточно, чтобы страны-соседи ощутили на себе последствия новых ограничений.
Только на этот раз американцы, судя по всему, решили действовать на опережение. В Центральном командовании ВС США заявили, что американский F/A-18 Super Hornet атаковал нефтяной танкер M/T Marivex под флагом Палау в акватории Оманского залива после того, как экипаж якобы отказался выполнять требования ВМС США.
По официальной версии, удар пришелся по машинному и рулевому отделениям, чтобы обездвижить судно, следовавшее в сторону Ирана. Сообщается, что на борту находились 24 индийских моряка — экипаж позже эвакуировали вертолетом. Сам танкер, по данным СМИ, находился под антииранскими санкциями.
На фоне всех попыток Трампа затормозить эскалацию и не допустить новой операции в духе «Тегеран за три дня» американцы в итоге сами решили подлить масла в огонь.
Отреагируют ли иранцы или хуситы на действия ВС США (и как) — покажет время. Но уже сейчас понятно, что в Тегеране от своей логики «удар за удар» отказываться не собираются, и нельзя исключать, что такой подход распространят и на «непрямые» провокации.
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Ирано-американская война

Щойно мені повідомили з нашого Великого військового командування, що минулої ночі під час патрулювання над Ормузькою протокою іранці збили один із наших надсучасних вертольотів «Апач». Двоє пілотів живі й неушкоджені. Проте Сполучені Штати будуть змушені відповісти на цей напад, — президент США Дональд Трамп.
CNN із посиланням на джерела повідомляє, що гелікоптер збили безпілотником типу Shahed.
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Ирано-американская война
Ормузька протока — це НЕ міжнародні води, а води, спільні для Ірану та Оману, розташовані за тисячі миль від берегів США. Морські кордони абсолютно чіткі, — міністр закордонних справ Ірану Аббас Арагчі звернувся до Сполучених Штатів, на тлі інциденту із збиттям американського гелікоптера.

"Наші могутні Збройні сили постійно перебувають у стані готовності до будь-якого порушення повітряного простору, суші чи вод Ірану.
Іноземні сили поблизу нашої території постійно перебувають під загрозою через власні людські помилки, звичайні аварії або потенційне потрапляння під перехресний вогонь.
Щоб зменшити ризик, найкращим рішенням для іноземних сил є якнайшвидше залишити середовище, яке ніколи не буде гостинним до ворожої присутності.
Іран віддає перевагу мові дипломатії. Однак, як наші хоробрі воїни показали світові, ми вміємо говорити й іншими мовами".

"Наші могутні Збройні сили постійно перебувають у стані готовності до будь-якого порушення повітряного простору, суші чи вод Ірану.
Іноземні сили поблизу нашої території постійно перебувають під загрозою через власні людські помилки, звичайні аварії або потенційне потрапляння під перехресний вогонь.
Щоб зменшити ризик, найкращим рішенням для іноземних сил є якнайшвидше залишити середовище, яке ніколи не буде гостинним до ворожої присутності.
Іран віддає перевагу мові дипломатії. Однак, як наші хоробрі воїни показали світові, ми вміємо говорити й іншими мовами".
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Ирано-американская война

Збройні Сили США сьогодні о 17:00 за східним часом, за наказом головнокомандувача, почали завдавати ударів по Ірану в межах самооборони у відповідь на вчорашнє збиття гелікоптера Apache Армії США. Місія є пропорційною відповіддю на нічим не виправдану іранську агресію, — Центральне командування США (CENTCOM).
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Ирано-американская война
«Якщо люди виявляться дурними, ми зрештою опинимося в ситуації, коли нам доведеться знищити всю інфраструктуру країни. І я не думаю, що це добре, бо комусь доведеться її відбудовувати», — президент США Дональд Трамп про Іран в інтерв’ю ABC News.
За словами Трампа, Вашингтон продовжує переговори з Тегераном і намагається завершити роботу над мирною угодою.
«Я не хочу робити нічого, що зашкодить угоді», — заявив Трамп, коментуючи свою розмову з прем’єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу.
Водночас президент США наголосив, що, на його думку, ситуація не є складною:
«Насправді все досить просто. Перемагає той, у кого є сила. У нас є вся сила».
Трамп також заявив, що частина його «найкращих друзів» закликає його знову почати бомбардування, однак, за його словами, вони «не розуміють», що масштабне відновлення американських ударів буде дорогим і може призвести до того, що Ормузька протока залишатиметься закритою ще кілька місяців.
Говорячи про можливе знищення інфраструктури Ірану, Трамп припустив, що США в такому разі, ймовірно, були б залучені до її відбудови:
«Комусь доведеться будувати всю цю інфраструктуру: нові мости, нове це, нове те, нові електростанції.
Вони говорять про трильйон доларів, можливо, більше.
І, знаєте, саме тому ми, ймовірно, будемо залучені до відбудови, допомагатимемо їм відбудовувати».
На запитання, чи йдеться про аналог «плану Маршалла» для Ірану, Трамп відповів:
«Так», але одразу додав: «Але ми отримаємо половину їхньої нафти».
За словами Трампа, Вашингтон продовжує переговори з Тегераном і намагається завершити роботу над мирною угодою.
«Я не хочу робити нічого, що зашкодить угоді», — заявив Трамп, коментуючи свою розмову з прем’єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу.
Водночас президент США наголосив, що, на його думку, ситуація не є складною:
«Насправді все досить просто. Перемагає той, у кого є сила. У нас є вся сила».
Трамп також заявив, що частина його «найкращих друзів» закликає його знову почати бомбардування, однак, за його словами, вони «не розуміють», що масштабне відновлення американських ударів буде дорогим і може призвести до того, що Ормузька протока залишатиметься закритою ще кілька місяців.
Говорячи про можливе знищення інфраструктури Ірану, Трамп припустив, що США в такому разі, ймовірно, були б залучені до її відбудови:
«Комусь доведеться будувати всю цю інфраструктуру: нові мости, нове це, нове те, нові електростанції.
Вони говорять про трильйон доларів, можливо, більше.
І, знаєте, саме тому ми, ймовірно, будемо залучені до відбудови, допомагатимемо їм відбудовувати».
На запитання, чи йдеться про аналог «плану Маршалла» для Ірану, Трамп відповів:
«Так», але одразу додав: «Але ми отримаємо половину їхньої нафти».
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Ирано-американская война
Внаслідок атаки армії США по Ірану на острові Кешм були знищені телекомунікаційні вежі. Також удари були завдані по порту Джаск, місту Сірік і об'єктам ППО в Бендер-Аббасі.

КВІР вже вийшов з повідомленням лише із двох слів:
"Незабаром відповімо..."

КВІР вже вийшов з повідомленням лише із двох слів:
"Незабаром відповімо..."
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Ирано-американская война
Іран запустив ракети та дрони по цілях США в регіоні, заявили в Корпусі вартових ісламської революції.
У КВІР наголосили, що ці удари є прямою відповіддю на атаку з боку американських військових.
У КВІР наголосили, що ці удари є прямою відповіддю на атаку з боку американських військових.
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Ирано-американская война

Збройні сили США сьогодні о 17:15 за східним часом, за наказом головнокомандувача, почали завдавати додаткових ударів у межах самооборони по кількох цілях в Ірані. Удари є відповіддю на нічим не виправдану й тривалу агресію Ірану — Центральне командування США (CENTCOM).