Ирано-американская война

Конфликты на Ближнем Востоке

Lis1980
Генерал-майор
Генерал-майор

Ирано-американская война

Где Lis1980 » 02 май 2026, 01:29

Белый дом уведомил Конгресс США о том, что считает войну с Ираном законченной — Associated Press.
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ирано-американская война

Где Warisdeath » 02 май 2026, 01:48

Lis1980, Згідно з американським законодавством, президент зобов'язаний отримати згоду Конгресу, якщо бойові дії тривають довше ніж 60 днів. Журналісти припускають, що оголосивши про завершення, Дональд Трамп фактично перезапускає цей відлік.

:hz: :hm: :rolleyes2:
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Генерал-майор
Генерал-майор

Ирано-американская война

Где Lis1980 » 02 май 2026, 06:57

Согласен.. Информации об отводе войск с театра боевых действий не было, а это основной признак их окончания..
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ирано-американская война

Где Warisdeath » 03 май 2026, 03:19

ЗМІ США:

Іран пом'якшив вимоги до США щодо відновлення переговорів у новій мирній пропозиції — The Wall Street Journal з посиланням на джерела.

За інформацією джерел видання, Тегеран запропонував відкрити Ормузьку протоку одночасно зі зняттям блокади іранських портів.

У новій пропозиції Іран також заявив про готовність обговорити ядерні питання в обмін на гарантії припинення атак США та зняття американських санкцій, розповіли співрозмовники WSJ.

Водночас Дональд Трамп все одно незадоволений запропонованими умовами. За даними газети, сторони "все ще дуже сильно розходяться у ключових питаннях

ЗМІ Ірану:

Іран передав через пакистанського посередника відповідь із 14 пунктів на пропозицію США щодо завершення війни — іранське агентство Tasnim.

США пропонували двомісячне припинення вогню, однак Іран хоче врегулювати всі питання протягом 30 днів і наполягає не на тимчасовому перемир’ї, а на повному завершенні війни.

Іранська пропозиція передбачає:

🔹 гарантії безпеки від майбутніх атак;

🔹 виведення американських сил із прилеглих районів;

🔹 зняття морських обмежень;

🔹 розблокування заморожених іранських активів;

🔹 компенсації;

🔹 скасування санкцій;

🔹 припинення бойових дій на всіх фронтах;

🔹 нові правила для Ормузької протоки.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ирано-американская война

Где Warisdeath » 03 май 2026, 03:29

Изображение

Я невдовзі розгляну план, який Іран щойно надіслав нам, але не можу уявити, що він буде прийнятним, оскільки вони ще не заплатили достатньо високу ціну за те, що зробили з людством і світом за останні 47 років. Дякую за увагу до цього питання!, — президент США Дональд Дж Трамп.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ирано-американская война

Где Warisdeath » 04 май 2026, 01:11

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ирано-американская война

Где Warisdeath » 04 май 2026, 01:21

В понеділок вранці США почнуть виводити кораблі, які застрягли в Ормузькій протоці, — Трамп

Изображение

«Країни з усього світу, майже всі з яких не мають жодного стосунку до конфлікту на Близькому Сході, що розгортається на очах усього світу так явно й жорстоко, звернулися до Сполучених Штатів із проханням допомогти звільнити їхні кораблі, заблоковані в Ормузькій протоці через ситуацію, до якої вони абсолютно не причетні — адже вони є лише нейтральними й невинними спостерігачами!

Заради блага Ірану, Близького Сходу та Сполучених Штатів ми повідомили ці країни, що ми безпечно виведемо їхні кораблі з цих обмежених водних шляхів, щоб вони могли вільно та безперешкодно продовжувати свою діяльність. Повторюю, це кораблі з регіонів світу, які жодним чином не причетні до того, що зараз відбувається на Близькому Сході. Я доручив своїм представникам повідомити їм, що ми докладемо всіх зусиль, щоб безпечно вивести їхні кораблі та екіпажі з протоки.

У всіх випадках вони заявили, що не повертатимуться, доки цей район не стане безпечним для судноплавства та всього іншого. Цей процес, проект «Свобода», розпочнеться в понеділок вранці за часом Близького Сходу. Я повністю усвідомлюю, що мої представники ведуть дуже конструктивні переговори з Іраном і що ці переговори можуть привести до чогось дуже позитивного для всіх. Переміщення суден має на меті лише звільнити людей, компанії та країни, які не зробили абсолютно нічого поганого — вони є жертвами обставин.

Це гуманітарний жест з боку Сполучених Штатів, країн Близького Сходу, але, зокрема, Ірану. На багатьох із цих суден закінчуються запаси їжі та всього іншого, необхідного для того, щоб численні екіпажі могли залишатися на борту в здорових та гігієнічних умовах. Я вважаю, що це значною мірою продемонструє добру волю від імені всіх тих, хто так наполегливо боровся протягом останніх кількох місяців. Якщо будь-яким чином буде втручатися в цей гуманітарний процес, на жаль, до цього втручання доведеться реагувати силовими заходами. Дякую за увагу до цього питання!»

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Генерал-майор
Генерал-майор

Ирано-американская война

Где Lis1980 » 06 май 2026, 20:50

Иран поразил как минимум 228 американских военных объектов и единиц техники на Ближнем Востоке — The Washington Post.

Это значительно больше, чем признаёт американское руководство, пишет издание.
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ирано-американская война

Где Warisdeath » 07 май 2026, 01:35

Изображение

Американські війська вивели з ладу порожній нафтовий танкер Hasna, який намагався прорвати блокаду Ормузької протоки і потрапити до Ірану — Центральне командування Збройних сил США (CENTCOM).

«Сили Центрального командування США стежили за танкером Hasna, який пропливав міжнародними водами на шляху до іранського порту в Оманській затоці.
Американські сили винесли кілька попереджень і повідомили судно під іранським прапором, що воно порушує блокаду США.

Після того, як екіпаж Hasna не виконав неодноразові попередження, американські сили вивели з ладу кермо танкера кількома пострілами з 20-мм гармати літака F/A-18 Super Hornet ВМС США, що злетів з авіаносця «Авраам Лінкольн».
Hasna більше не прямує до Ірану».

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Генерал-майор
Генерал-майор

Ирано-американская война

Где Lis1980 » 10 май 2026, 14:05

Трамп решил показать Ирану мастер-класс по нейрослопу и опубликовал ряд ИИ-изображений с «разгромом» иранского флота и дронов.Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ирано-американская война

Где Warisdeath » 11 май 2026, 01:13

Lis1980 писал(а):
10 май 2026, 14:05
Трамп решил показать Ирану мастер-класс по нейрослопу и опубликовал ряд ИИ-изображений с «разгромом» иранского флота и дронов
І яка реакція Ірану?

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Генерал-майор
Генерал-майор

Ирано-американская война

Где Lis1980 » 11 май 2026, 01:35

Иран тоже умеет в мультики.. ;)
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ирано-американская война

Где Warisdeath » 11 май 2026, 01:39

Lis1980, А, це у них тепер такі змагання? Н-да :ck:

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Александр Перижняк
Младший лейтенант
Младший лейтенант

Ирано-американская война

Где Александр Перижняк » 11 май 2026, 14:13

Politico

Для Китая конфликт с Ираном стал «бесплатным учебным полигоном», на котором можно изучать уязвимости американской стратегии и готовиться к возможному противостоянию с США.

Пекин анализирует все детали американских операций: темпы ракетных ударов, логистику, работу разведки и расход боеприпасов. Особое внимание уделяют тому, как быстро США расходуют дорогостоящие ракеты Tomahawk и Patriot.

Китай наблюдает за тем, как США не удается прорвать иранскую блокаду и они расходуют значительные огневые силы.

Ранее в США называли Китай главным стратегическим противником.

Lis1980
Генерал-майор
Генерал-майор

Ирано-американская война

Где Lis1980 » 11 май 2026, 20:10

На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост