Lis1980, Я тому і кажу, що трохи)))
Так, він ще на щось сподівається!
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Нууууу, не так прям і хорошо. Дуже багато антиамериканізму. Ні, нам це не треба. Зовсім не треба.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Цитата
(С)
Почему трамповская стратегия flooding the zone, чтобы дезориентировать противника и подавить его сопротивление, о которой с таким энтузиазмом говорили его сторонники, как теперь уже очевидно, совсем не работает?
Потому что эта идея изначально базировалась на ложной концепции. Концепция эта взята из спорта, где одна команда борется с другой. И администрация Трампа, очевидно, так и представляет себе ситуацию: есть наша команда, а есть единая команда противника, которую нужно ошеломить и деморализовать.
Но на самом деле ситуация совсем другая: есть единая команда Трампа, которая ведёт наступление не на одного противника с централизованной структурой и единым "мозговым центром", а на сотни различных НГО, у каждого из которых своё руководство и свои интересы. Централизованная структура пытается зафлудить децентрализованную.
Очевидно, что это невозможно по определению. Децентрализованной структуре не нужно одновременно думать о сотне атак, каждый её элемент занят только одной атакой: той, которая направленна конкретно против него. Сама же администрация, как централизованный организм, наоборот, вынуждена сразу думать обо всех этих атаках, при этом ещё и параллельно сокращая саму себя, чтобы избавиться от подрывных элементов в своих рядах.
В результате зафлуженой оказывается не противник, а она сама.
Как всегда уточню, что это ещё не значит, что Трамп с Маском проиграют. На их стороне пока вся мощь американского государства. Но первый их расчёт был явно неверным, и пока не приносит ожидаемых результатов, хотя они, конечно, непрерывно рапортуют об "успехах, превосходящих все ожидания".
Федеральный судья постановил восстановить доступ работников UDAID к их аккаунтам и приказал заморозить все действия по их увольнению.
Кроме этого он заявил, что роспуск USAID скорее всего осуществлялся неконституционно, да и сам Маск на деле явно является никаким не "советником", а реальным руководителем DOGE, а DOGE в свою очередь фактически является правительственным агентством, и поэтому Маск должен быть утверждён в своей должности Сенатом.
Даже если сочувствовать идее упразднения, сокращения или переподчинения USAID и даже если считать, что судьи превышают свои полномочия, всё равно, как я уже десять раз писал, ТАК ЭТО НЕ ДЕЛАЕТСЯ. В правовом государстве упразднения госагентств проводятся не твитами личного приятеля президента без всякого официального статуса, а решениями органа, который эти агентства создавал — Конгресса.
Чем дальше, тем более очевидно, что главная суть предпринимаемых Трампом и Маском реформ на самом деле состоит совсем не в сокращении бюрократии, а в лишении Конгресса реальной власти и превращении его в полудекоративный орган.
Warisdeath писал(а):
Нууууу, не так прям і хорошо. Дуже багато антиамериканізму. Ні, нам це не треба. Зовсім не треба.
Чем больше я смотрю на происходящее, тем понятливее становится, что в антиамериканизме нет ничего предосудительного для нас.. Почему мы должны верить в то, чего, как оказалось, нет на самом деле?? В Бога, в Коммунизм, в святые США???? Что за детские иллюзии и установки прошлых лет?? Какого хрена судорожно цепляться за них, стеснительно умалчивать правду, надеяться и верить???? Не пора бы открыть глаза и разом выбросить мусор из головы???!!! Весь!!! Который мы тянули с собой целую жизнь....
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Lis1980, Пора. Давно пора.Тільки давайте ми висновки будемо робити самі, роблячи роботу над своїми помилками, а не за допомогою російських блогерів, навіть якщо вони дуже опозиційні і навіть якщо в чомусь і співпадають наші з ними погляди зараз.
Перед цим відео у попередньому в іншій темі Асланян так само жорстко пройшовся по Європі, як в цьому відео по США. Особисто я чітко відчув не сказану пораду: вас, українці, всі кинули і у вас не залишається іншого вибору, як подружитися з росією. Не з путінською, звісно, а з іншою, з якоюсь міфічною, новою, доброю і хорошою. Послухайте уважно, як він розносить США і Європу. Так, є і помилки, і нерішучість Заходу, але вбиває нас не США з Європою.
В українській темі я викладав відео нашого історика, Акіма Галімова, який розповів про наші відносини з американськими президентами. Хороший аналіз. І зрозуміло в черговий раз чиї вуха і дії стирчать за кожним нашим непорозумінням з американцями і європейцями.
Так, нам дійсно пора. Ой як пора прокинутися. Нам пора працювати так, щоб з вуст віткофів і такерів карлсонів разом з їхніми президентами звучали українські наративи, а не російська муйня. Все в наших руках. Тільки треба працювати. І навіть зараз ще не пізно це робити.
Щоб не розповідав американський президент, що ми його боржники в сумі від 500 до 350 млрд доларів, а щоб він з гордістю заявляв на весь світ, що всього лише за 170 млрд доларів американської допомоги Україна, яка втричі менша за кількістю населення і яку ми колись роззброїли, одинадцятий рік стримує ту, що вважає себе вєликай і нєпабєдімай. Правда ж можна і так, і чому б ні? Тільки треба над цим працювати.
З Америкою і Європою нам треба дружити. Дуже треба. Там є гроші, інвестори, інновації. При правильному підході у нас може вийти дуже класна кооперація, в якій ми будемо займати далеко не останнє місце.
А то нам зараз понарозповідають про поганий Захід, а ми з нашим оголеним нервом це зараз дуже болюче сприймемо, на всіх образимося, а потім ці казкарі будуть цьомкатися з Заходом, в них будуть вкладатися, а ми будемо сидіти зруйновані, поранені і покинуті. Ні, нам таке не треба. І так не буде. До всього підходити прагматично і ніякої антизахідної риторики. Трампи приходять і уходять, а путіни вічні.
Журналісти Голосу Америки та їхні профспілки подали до суду на адміністрацію Трампа, заявивши, що закриття інформаційних агентств, які фінансуються США, порушує право працівників на свободу слова, що порушує Конституцію США.
Протягом останніх 35 років моя професійна діяльність була пов’язана з корпорацією Радіо Свобода / Радіо Вільна Європа. Я щиро пишаюся цією співпрацею. 35 років — це не просто відрізок часу, це ціле творче життя.
На ювілейних заходах, присвячених роботі корпорації, я завжди говорив, що хотів би дочекатися її закриття. Чому? Тому що ми ставали свідками того, як припиняли свою роботу наші мовні служби тоді, коли країни, на які велося мовлення, ставали членами НАТО та Європейського Союзу. Це означало, що вони виконали свою місію — допомогли демократизації тих держав, для громадян яких працювали.
Однак сьогодні, коли триває загарбницька війна Росії проти України, коли російський та китайський авторитаризм лише посилюються, коли Радіо Вільна Азія продовжує свою боротьбу за правду, а серед головних ворогів Америки залишається теократичний режим Ірану, — будь-який удар по Радіо Свобода / Радіо Вільна Європа є нічим іншим, як зрадою демократії. Це така ж сама зрада, як і спроба Дональда Трампа припинити допомогу Україні й надати Володимиру Путіну можливість безкарно розстрілювати мирних українців.
І про це треба говорити чесно. Адже головною місією Радіо Свобода завжди була саме чесна розмова зі своїми слухачами, глядачами й читачами.
Я не маю жодної вдячності ні до Дональда Трампа, ні до тих, хто сьогодні керує Америкою, якщо вони готові поступитися принципами демократії. Але я безмежно вдячний кожному американцю, який зробив можливим існування цієї великої організації, що захищала свободу.
Так, я вдячний звичайним американським платникам податків — фермеру з Айови, ресторатору з Іллінойсу, нафтовику з Техасу. Саме завдяки ним у роки радянської інформаційної блокади ми могли чути правдиві новини, знайомитися із сучасною музикою й чесною літературою.
Сьогодні, в епоху нових інформаційних технологій, Радіо Свобода вже не відіграє тієї ж ролі, що раніше. Але сам факт нашого існування демонструє: Сполучені Штати пам’ятають, що демократія має значення. І що її потрібно захищати — разом із тим самим фермером з Айови та ресторатором з Іллінойсу.
Дональд Трамп хоче зруйнувати цей зв’язок, але ні він, ні його прихильники з лав ультраправих антидемократичних сил не досягнуть успіху. Президенти приходять і йдуть, а велика американська демократія залишається.
Окремо хочу висловити подяку колегам із Голосу Америки — насамперед як слухач. Саме програми української служби цієї радіостанції в мої шкільні роки допомогли мені, хлопцю з русифікованого міста, памʼятати, що я живу в Україні, долучатися до нецензурованої української культури й мови.
І в тому, що зі шкільних років я можу вільно працювати українською мовою є велика заслуга Голосу Америки — так само, як і того самого фермера з Айови чи нафтовика з Техасу, завдяки яким ця радіостанція існувала.
Саме тому я хочу ще раз подякувати кожному з них. Слава американського народу та Сполучених Штатів — у здатності і готовності захищати слабких від наруги сильних.
Це те, чого ніколи не зрозуміє Дональд Трамп. Але ми з вами це розуміємо.
Віталій Портников
Warisdeath писал(а): Так, є і помилки, і нерішучість Заходу, але вбиває нас не США з Європою.
Всё-таки вы продолжаете цепляться за иллюзии прошлого.. хотя и пишете, что пора ;) Сколько ещё лет и десятилетий должно пройти, чтобы вы, наконец, поняли - в этом мире ничего не изменится!! Мертвый не воскреснет, спящий не проснется (с)
Изменить может только удар по шахматной доске!! Переворачивающий абсолютно все!! Но мы в этом случае окажемся самой маленькой из проблем..
А на вашу ремарку можно возразить.. например, власти некой страны перестали ловить и наказывать преступников, а также открыли ворота тюрем и ещё дали преступникам денег на покупку ножей и кастетов.. И вот эти преступники стали убивать граждан страны.. Да, убивают людей не власти, закрывшие глаза и допустившие это.. Но виноваты ли только преступники и что чему есть первопричина - вопрос очень дискуссионный..
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
И я ни в коем случае не призываю рвать с Западом.. просто нам нужно отойти от неуемного стремления прибиться к "цивилизационному миру", ждать, что большие дяди все порешают и дякувать, дякувать, дякувать..
Запад нужно использовать, но для этого требуется высший пилотаж внешней политики, работа по всем направлениям, вплоть до спецслужб.. Использовать цинично, хитро, кого-то подкупать, кого-то, прости Господи, наказывать.. компромат.. и прочее.. но, боюсь, это можно красиво изложить как план, но в реальности у нас для этого нет средств и возможностей.. а, главное, есть ли желание??
И да, Путины - как раз не вечны!!
Вечны - долбоебы!!!!
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Lis1980, Де в моїх словах про прагматизм та західні гроші ілюзії минулого?
2 місяці тому знечещений чоловік з неймовірно красивим рудим волоссям розказував, що він покладе край війні в Україні за 24 години одним телефонним дзвінком.
2 місяці тому кривавий облізлий сцикун був недоторканим в поганому сенсі цього слова. З ним не спілкувались нормальні люди, він не поїхав на сходку в ПАР, бо боявся що його там арештують, а Монголія, яка зголосилася його прийняти, потім офіційно виправдовувалася, що нічого не могла зробити.
Його військо було розбито.
З його погроз сміялися.
На конституційній території його ядерної країни воювало вороже військо.
Потім знечещений чоловік з неймовірно красивим рудим волоссям, вперше за багато років почав офіційно спілкуватися з цим кривавим облізлим сцикуном. І не просто спілкуватися, а й приймати умови кривавого облізлого сцикуна.
Не диктувати умови йому, а приймати його умови.
Буквально минулого тижня рудий знечещений чоловік, на основі інформації від кривавого сцикуна, на весь світ молився за мільярд оточених українських військових.
Пройшло буквально декілька днів - ніяких висновків рудий чоловік не зробив про достовірність джерела інформації, яку рудий чоловік озвучив на всенький світ.
Гучна заява про перемир'я на 30 днів закінчилась нічим. Зате з кривавим облізлим сцикуном рудий чоловік тепер обговорює інші світові проблеми і замість обіцяного ним миру за 24 години одним телефонним дзвінком (ну хоча б на 30 днів) повертається приниженим на всенький світ.
Всі вороги країни де живе рудий чоловік, включно з сцикливим м'ясником не можуть не бачити цю абсолютну слабкість і приниження.
І це ще не все, на мою думку.
Хто б яку маячню зараз не плів про якісь стратегії і плани - ось короткий опис і динаміка ситуації. В який слабкий облізлий сцикливий мясник отримав друге життя, а світовий поліцейський грає роль шмати.
...Трамп - это существо очень низкого интеллекта. Его манера разговора находится на уровне младших классов начальной школы. Он не способен построить фразу из более, чем пяти слов, причем, одно из них обязательно будет "beautiful".
Он обычная посредственность, возомнившая себя гением, к сожалению нащипавшая пульс определенной группы населения - неважно, какой. В 2016 году он открыто говорил, что если республиканцы его не выдвинут, он пойдет от демократов.
Это невероятно подлый человек, для которого он сам это главная цель в жизни, но и ловкий манипулятор.
Я уже писал, что сам по себе он бы не прошел в этот раз... но ему неожиданно помог Байден. Жена Байдена Джил невероятно тщеславна, она очарована почестями и не хотела от них отказываться, поэтому она тащила его, шатающегося, на выборы любой ценой.
У демократов был выигрышный сценарий - где-то за полтора года до выборов Байден должен был об'явить, что не будет переизбираться, и кандидат был бы выбран через первичные выборы. Любой из них легко бы выпиздовал оранжевого... ну, кроме Камалы, пожалуй... но она никогда бы не прошла первичные выборы, ибо её ненавидели практически все.
Я не демократ, я рейгановский консерватор, заставший еще и Картера, но в данном случае любой полу-разумный демократ был бы лучше этой чумы, что сейчас витает над нами.
Теперь мы имеем то, что имеем, и даже те из нас, кто думал, что видел его насквозь, поражаются его подлости, беспринципности и абсолютному безразличию к судьбам людей и наций. Никто из нас не ожидал такого размаха и разгула. Давно очевидно, что для него цель личного обогащения главенствует.
Я по-прежнему верю в наши институты, они не дадут ему развиться, но этот период будет черным пятном на истории Америки (с)
этот период будет черным пятном на истории Америки (с)
Причому дуже чорною плямою.
А хто автор цього допису? Хорошо сказав.