Ирано-израильская война - быть или не быть?

Арабо-Израильские войны
Ответить

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 31 окт 2024, 01:55

Ізраїль завдав удару по кількох важливих об'єктах в Ірані, включаючи космічний центр Шахруд, що використовується для виробництва балістичних ракет. Газета The New York Times повідомила про це з посиланням на супутникові знімки американського оператора Planet Labs.

Изображение

Космічний центр належить Корпусу вартових ісламської революції Ірану і був пов'язаний із створенням твердопаливних ракетних двигунів, які використовуються як у космічній техніці, так і в балістичних ракетах середньої дальності. На думку експерта Міжнародного інституту стратегічних досліджень Фабіана Хінця, Ізраїль вразив ключову будівлю, задіяну у виробництві цих ракет.
Видання Sky News Arabia відзначило, що Ірану потрібно близько року для відновлення ракетного потенціалу після цієї атаки.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 31 окт 2024, 22:06

Иран высказал недовольство российскими комплексами С300 и С400.
Версия что евреи хлопнули их дальние радары косвенно подтверждается.
За это сообщение автора Влад Бевх поблагодарил:
Warisdeath
Рейтинг: 8.33%

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 31 окт 2024, 23:32

Аятолла Алі Хаменеї доручив Вищій раді національної безпеки підготуватися до нападу на Ізраїль, повідомляє NYT з посиланням на трьох іранських чиновників, знайомих із плануванням війни.

Хаменеї ухвалив це рішення після того, як вивчив докладну доповідь від старших військових командирів про ступінь шкоди виробничим потужностям з виробництва ракет в Ірані, системам ППО навколо Тегерана, критичній енергетичній інфраструктурі та головному порту на півдні країни.

За інформацією видання, Хаменеї сказав, що масштаб атаки Ізраїлю, а також кількість жертв — як мінімум чотири вбиті солдати — занадто великі, щоб їх ігнорувати, і відсутність відповіді означатиме визнання поразки.

Співрозмовники NYT також повідомили, що іранські військові готують список із десятків військових цілей усередині Ізраїлю, але атаки, ймовірно, відбудуться після виборів у США, оскільки Іран побоюється, що новий сплеск напруженості та хаосу в регіоні може зіграти на руку колишньому президенту Дональду Трампу у його передвиборчій кампанії.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 01 ноя 2024, 00:05

Сцуко, уже войны от выборов в США зависят!! Мир ебнулся окончательно и бесповоротно!! ))))
За это сообщение автора Lis1980 поблагодарил:
Warisdeath
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 01 ноя 2024, 01:11

Lis1980, Мало того, що вони орієнтуються на вибори у США, так трешак ще і в тому, що вони нібито хочуть здійснити атаку не з Ірану, а з Іраку.

Джерела: найближчими днями Іран планує атакувати Ізраїль дронами та ракетами

Іран планує атакувати Ізраїль ракетами з території Іраку, щоб не наражати на удар у відповідь об’єкти у своїй країні, :rolleyes2: повідомили два ізраїльських джерела. За їхніми словами, атака буде здійснена сотнями дронів та балістичними ракетами

Атака буде здійснена силами проіранських ополченців в Іраку, пише Барак Равід на сайті Axios.com. У публікації зазначено, що ізраїльська розвідка «припускає, що Іран готується атакувати з території Іраку найближчими днями, можливо, до президентських виборів у США».

Канал CNN сьогодні процитував високопоставлене джерело, яке сказало: «Відповідь ісламської республіки Іран на агресію сіоністського режиму буде остаточною та болісною». Джерело не назвало точну дату атаки, зазначивши, що вона «ймовірно, відбудеться до президентських виборів у США».

З Ірану традиційно лунають обіцянки страшної помсти сіоністському ворогу. Так, командувач Корпусом вартових ісламської революції Ірану Хоссейн Саламі заявив у четвер, що Ізраїль зробив помилку, напавши на Іран минулого тижня, і підкреслив, що відповідь Ірану буде «відрізнятися від будь-якого сценарію, який міг би очікувати Ізраїль».

Заступник командувача Корпусом вартових ісламської революції Ірану бригадний генерал Алі Фадаві у свою чергу заявив: «Іранська відповідь на ізраїльську атаку — справа вирішена. За 40 років ми жодного разу не не відповіли на атаку проти нас. Ми можемо атакувати все, що є у сіоністів, одночасно».

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник
За это сообщение автора Влад Бевх поблагодарил:
Warisdeath

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Ответить