Страны Европейского Союза и Европа в целом.

Современная жизнь и новая история стран мира

Автор темы
Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 22 окт 2025, 23:42

Lis1980 писал(а):
22 окт 2025, 21:29
После публикации базы данных Минобороны РФ Жиляев дал несколько интервью западным СМИ
Ну нахріна? Невже досі не зрозуміли, що передав якусь інформацію і залягай на дно, переховуйся, не світися ніде. Країна-гній завжди знайде. Не треба відсвічуватися. А вони чомусь вважають, що якщо покинули росію, то можна виходити в ефір.
Не можна.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Автор темы
Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Генерал-майор
Генерал-майор

Где Влад Бевх » 23 окт 2025, 19:19

(С)
Иногда, когда я читаю новости, я испытываю странное ощущение, как будто я нахожусь в каком-то бредовом видении, настолько они абсурдны. Вот, например, читаю я про грозный 19 пакет санкция ЕС:

«Согласно тексту проекта, который одобрили в объединении, под запретом окажутся поставки на территорию России листвы, веток деревьев, частей растений и цветов без бутонов, трав, мхов и лишайников. В частности, запрещен будет экспорт роз, рододендронов и азалий.

Кроме того, Евросоюз включил в перечень запрещенных к поставкам в Россию товаров пластиковые игрушки с моторчиками. В тексте эта продукция отмечена таможенным кодом 9503 — к нему также относятся трехколесные велосипеды, самокаты, игрушечные педальные автомобили, куклы и коляски для них, а также миниатюры и головоломки.»

Это что такое было?🧐 Я вроде трезвый, и других психоактивных веществ тоже не употреблял... Нет, там и толковые вещи в этом пакете санкций есть (с отсрочкой еще на полтора года, ага), но вот это что?!😮 Рододендронов, ...ь, и азалий?!! [большой морской загиб (см.) cеnsored]

Такъ побѣдимъ, ...ь!

Автор темы
Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 24 окт 2025, 00:27

Ну то все супутнє. Головне ж в іншому.

Ось дві головні дами ЄС коротко повідомили:
Изображение

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 26 окт 2025, 22:57

У венгров тоже своя правда..

Орбан в молодости - красавелло!! ;)
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Генерал-майор
Генерал-майор

Где Влад Бевх » 27 окт 2025, 19:03

Донори та паразити євроспільноти.
165375 - Страны Европейского Союза и Европа в целом.

Автор темы
Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Генерал-майор
Генерал-майор

Где Влад Бевх » 06 ноя 2025, 18:06

Защита от терактов слишком дорогая — немецкие города отменяют рождественские ярмарки

В Оверате (земля Северный Рейн–Вестфалия) в этом году отменили рождественскую ярмарку, которая традиционно проходит вокруг церкви св. Вальбурги. Ассоциация, ответственная за праздник, заявила, что не может в одиночку оплатить предписанные меры антитеррора — от ограждений до дополнительной охраны. Город, как сообщает Rheinische Post, от участия в финансировании отказался — полуторагодовые переговоры с мэрией не увенчались успехом. В Оверате живут примерно 26 тысяч человек.

Рождественскую ярмарку отменили и в Керпене (также Северный Рейн–Вестфалия), пишет Kölner Stadt-Anzeiger. Причина в том, что место проведения — площадь Stiftsplatz — необходимо перекрыть со всех сторон, при этом город не оказывает финансовой поддержки организаторам, а они самостоятельно потянуть это не могут. Вместо ярмарки на площади планируется лишь небольшой «гастрономический рынок», который гораздо легче охранять. Население Керпена составляет 66,5 тысяч человек.

Дискуссия о безопасности на массовых мероприятиях тянется годами. После исламских терактов на рождественских ярмарках в Берлине (2016) и Магдебурге (2024), унесших в сумме 19 жизней, были ужесточены правила безопасности. Кроме того, при нападении в Золингене — всего в 60–65 км от Оверата и Керпена — сириец убил трех человек на городском празднике.

Всего в Германии проводится более 2000 рождественских ярмарок.
165415 - Страны Европейского Союза и Европа в целом.

Автор темы
Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 06 ноя 2025, 23:18

Влад Бевх писал(а):
06 ноя 2025, 18:06
немецкие города отменяют рождественские ярмарки
А якщо хорошо подумати, то правильне рішення.
Настануть більш-менш спокійні часи, то тоді і відсвяткують, дозволять скупчення людей. А зараз дійсно не треба.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 06 ноя 2025, 23:30

Warisdeath писал(а):Настануть більш-менш спокійні часи
Не настанут.
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Автор темы
Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 06 ноя 2025, 23:33

Lis1980, Я коли писав про це, то так само подумав, але все одно написав.

А раптом якесь диво дивне станеться? :wink:

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Генерал-майор
Генерал-майор

Где Влад Бевх » 07 ноя 2025, 01:17

Рамадан будуть вже святкувати.
165424 - Страны Европейского Союза и Европа в целом.

Автор темы
Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 07 ноя 2025, 23:25

Відтепер громадяни Росії більше не зможуть отримувати шенгенські багаторазові візи. Єврокомісія ухвалила більш суворі правила

Це означає, що громадяни Росії повинні будуть подавати нову заявку на візу кожного разу, коли планують поїздку до ЄС. Це «дозволить ретельно та часто перевіряти заявників з метою зменшення будь-яких потенційних ризиків для безпеки», заявили на сайті.

Там зазначено, що рішення було прийнято через «зростання ризиків для безпеки» Євросоюзу на тлі війни РФ проти України, провокацій і гібридних атак з боку Росії.

«Подорожі до ЄС та вільне пересування його територією є привілеєм, а не само собою зрозумілим правом», – заявила верховна представниця з питань зовнішньої політики та політики безпеки Кая Каллас.

https://ec.europa.eu/commission/pressco ... ex_25_2635

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Автор темы
Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 08 ноя 2025, 00:52

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що США повністю зняли санкції з Будапешта щодо трубопроводів "Турецький потік" і "Дружба".

За його словами, ці енергомагістралі отримали повний і безстроковий імунітет від обмежень, тож в Угорщині збережуться найнижчі ціни на енергоносії.

Як повідомляє видання Telex, це рішення дозволяє Угорщині й надалі купувати нафту та газ у росії.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Автор темы
Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 09 ноя 2025, 00:55

В німецькій клініці Charité народилися одразу п'ять маленьких німців.
165437 - Страны Европейского Союза и Европа в целом.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Автор темы
Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 09 ноя 2025, 21:42

Warisdeath писал(а):
08 ноя 2025, 00:52
За його словами, ці енергомагістралі отримали повний і безстроковий імунітет від обмежень, тож в Угорщині збережуться найнижчі ціни на енергоносії.
У Білому домі заперечили заяви Орбана про нібито безстрокове звільнення Угорщини від американських санкцій на імпорт російської нафти й газу.

Представник адміністрації Трампа повідомив в коментарі агентству Reuters, що виняток діятиме лише протягом одного року.

Він також додав, що Угорщина диверсифікує свої закупівлі енергоносіїв та уклала угоди на закупівлю американського скрапленого природного газу загальною вартістю близько $600 млн.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Генерал-майор
Генерал-майор

Где Влад Бевх » 11 ноя 2025, 22:09

Буремне життя президентiв.

Паризький суд вирішив випустити з в'язниці 70-річного екс-президента Ніколя Саркозі, який став першим політиком такого рангу в новітній французькій історії, засудженим до ув'язнення. Наприкінці вересня він отримав п'ятирічний термін за звинуваченням у незаконному фінансуванні своєї передвиборчої кампанії 2007 року, у тому числі з рахунків лівійського диктатора Муаммара Каддафі, а 21 жовтня був відправлений до в'язниці Санте на заході Парижа, яка єдина діє на території міста. На той час Саркозі вже подав апеляцію на вирок.

Приїзд екс-президента Франції Саркозі до паризької в'язниці Ла Санте викликав там справжній ажіотаж.
Трьох ув'язнених затримали за погрози на його адресу, повідомляє кореспондент "Комерсанта" у Франції. У соцмережах поширилося відео, на якому можна почути, як з усіх вікон з усіх вікон погрожують у бік колишнього президента.
Ймовірно, це пов'язано з тим, що 70-річний Саркозі був відомий як запеклий ворог злочинців ще з часів свого перебування на посаді міністра внутрішніх справ. Він ненавидів злочинців, а вони ненавиділи його.
З самого початку колишній президент вимагав, щоб до нього ставилися «як до всіх», але це неможливо, так як навіть у в'язниці його супроводжує озброєна охорона, як і личить колишньому главі держави. Суд не в змозі скасувати цей захист.
Тому Саркозі цілодобово у в'язниці супроводжують двоє озброєних офіцерів урядової охорони, які змінюють один одного кожні 12 годин. Навіть у охоронців у в'язниці немає зброї, тому персонал в'язниці сприймає це як «плювок в обличчя».
Біля камери чергують охоронці, ходять з Саркозі в бібліотеку, медпункт і спортзал. Згідно з правилами, з ним не повинні контактувати інші ув'язнені - навіть засуджені за легкими статтями.
Присутність Саркозі ускладнила життя Ла Санте, тому що він займав як мінімум в чотири рази більше місця, ніж будь-який інший каторжник.
Паризька в'язниця вже забита під зав'язку, ув'язнених вдвічі більші за передбачувану місткість. Двоярусні ліжка вже давно встановлюють в одиночних камерах, а зараз багато хто спить на підлозі. А ось Саркозі сидить окремо.
В результаті після нетривалого перебування у в'язниці було прийнято рішення відпустити Саркозі під судовий нагляд.
"Нема ризику приховування доказів, чи змові, то ж продолження попереднього ув'язненя не потрiбно", - йдеться в рішенні суду.Як зазначає France24, ув'язнення до повторного розгляду справи — не типова для французького правосуддя практика. Зазвичай це відбувається, коли є серйозні підозри, що передбачуваний злочинець може втекти чи чинити тиск на свідків. У результаті прокуратура підтримала клопотання про звільнення Саркозі під судовим наглядом, який включатиме носіння електронного браслета, а також обмежені можливості користуватися грошима.
Сам Саркозі, виступаючи перед судом із відеозв'язку, назвав двадцятиденне перебування за ґратами «кошмаром». Він правив країною з 2007 по 2012 рік, заперечує всі пред'явлені йому звинувачення і стверджує, що виявився жертвою змови, пов'язаної з Каддафі.Його друга, невдала, виборча кампанія також стала предметом судового розгляду. Остаточне рішення щодо цієї справи має бути оголошено 26 листопада, і якщо Саркозі визнають винним, то він вирушить до в'язниці як мінімум на шість місяців.
І ось екс-президент Ніколя Саркозі вже залишив паризьку в'язницю Санте, де провів понад 20 днів. Він виїхав із установи на мінівені у супроводі поліцейських на мотоциклах.

На жаль вiтчизняних президентiв мiй пост не зацiкавить.

Автор темы
Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 21 ноя 2025, 22:35

Екслідер Reform UK Натан Гілл у Британії отримав тюремний термін за російські хабарі

Колишній лідер партії Reform UK у Уельсі Натан Гілл засуджений до 10,5 років ув’язнення за отримання хабарів за пропагування проросійських заяв під час роботи в Європарламенті.

Гілл визнав провину за восьми епізодами хабарництва у період з грудня 2018 до липня 2019 року.

Поліція повідомляє, що він отримав щонайменше £30 000 від Олега Волошина, колишнього проросійського українського депутата.

Серед його дій були спроби залучити інших британських депутатів до проросійської кампанії та організація заходів на підтримку Медведчука.

https://www.independent.co.uk/news/uk/c ... 69712.html

В Британії за таке виносять вироки у суді і карають , а в Україні ... :ck: ... багато варіантів, і всі вони не про покарання

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Генерал-майор
Генерал-майор

Где Влад Бевх » 25 ноя 2025, 07:51

"Четыре мусульманских ассоциации (НПО) подали в суд на Х и других за публикацию результатов опросов, проведенных французской социологической службой IFOP о ситуации с мусульманами в стране: верят - не верят, ставят законы Шариата выше государственных и пр. Опросы проводились репрезентативно - по возрасту и полу, выборка была случайной. Соответственно понятно, что ответы не устроили тех, кто усмотрел в этом дискриминацию и очернение. То есть не понравившаяся правда - клевата. Что ж там было такого?

Ну начнем с того, что активно верующими себя назвали 80% мусульман (в 2 раза больше представителей других религиозных групп), при этом 87% - молодежь в возрасте 15-24 лет. Из них 30% назвали себя "противниками умеренного ислама". 67% соблюдают предписания и молитвы ежедневно.

2. Хиджаб носят 45% девушек против 16% в 2006 г. - когда его ношение было запрещено в школах. Что интересно: 42% объясняют ношение мусульманского платка проблемой безопасности. В опросе отмечается сильное движение к противопоставлению своей мусульманской идентичности (выражение в одежде и разделение по полу) общей смешанности западной цивилизации.

43% отметает любой физический контакт с представителем противоположного пола, 14% подадут ему (ей) руку, к врачу-мужчине пойдут лишь 6% мус женщин.

3. 65% мусульман отрицают науку. "сначала религия - потом все остальные доводы".

4. 46% опрошенных считают, что в стране, где они живут, должны быть введены закона Шариата.

5. самым сильным влиянием во Франции пользуются Братья-мусульмане, в 2 раза популярнее, чем в конце 90-х.

Вывод организатора опроса: "Остается неизвестным, является ли эта динамика обратимой. Исследование показывает, что на данном этапе ничто не может остановить процесс реисламизации. Напротив, все показатели указывают на усиление этих тенденций в ближайшие годы. В этом контексте вопрос интеграции мусульман Франции и их приверженности республиканским ценностям приобретает новую остроту, требуя политических решений, выходящих далеко за рамки одних только мер безопасности или репрессий". Франсуа Краус, директор отдела «Политика / Актуальные события» Ifop"

Источник на русском: телеграм-канал Песня гаргульи.
Источник на французском: в первом комментарии

Вернуться в «Из жизни разных стран»