Ирано-американская война

Конфликты на Ближнем Востоке
Ответить

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ирано-американская война

Где Warisdeath » 07 апр 2026, 01:20

Китайські компанії використовують ШІ для відстеження американських військ на Близькому Сході.

За даними розслідування The Washington Post, приватні китайські технологічні компанії, частина яких має зв'язки з Народно-визвольною армією Китаю, використовують штучний інтелект для збору та обробки розвідувальної інформації про пересування американських військ у зоні конфлікту з Іраном.

Компанії аналізують дані з відкритих джерел — систем відстеження авіаційних польотів, комерційних супутникових знімків та інформацію про морські перевезення й логістику.

Штучний інтелект обробляє ці масиви даних, виявляє закономірності та формує розвідувальну картину переміщення військової техніки, кораблів та авіації США в регіоні. Отриману інформацію компанії продають як комерційний продукт або публічно поширюють як аналітику, що «викриває» позиції американських сил.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ирано-американская война

Где Warisdeath » 07 апр 2026, 01:35

Lis1980 писал(а):
06 апр 2026, 23:19
Не понял.. а что это за 12 рік, 2 рік??
Зайшов зараз на його сторінку в Х. На дану хвилину ці пости були написани ним від 20 годин до 9 годин. Так що на скріні мабуть так переклалося якось))
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Генерал-майор
Генерал-майор

Ирано-американская война

Где Lis1980 » 07 апр 2026, 23:51

США и Израиль нанесли удары по алюминиевому заводу в Иране. Завод в Араке — крупнейший производитель алюминия в Иране.Изображение
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Генерал-майор
Генерал-майор

Ирано-американская война

Где Lis1980 » 08 апр 2026, 00:16

Посмотрим..

(с)
Израиль считает, что за последние часы шансы на прекращение огня в войне значительно возросли.
Предполагается, что до истечения срока действия ультиматума президента Трампа обе стороны, Иран и Соединенные Штаты, достигнут соглашения (по крайней мере) по следующим вопросам.
• Кратковременное прекращение огня (одна-две недели),
• Открытие (возможно, в несколько ограниченном формате) Ормузского пролива.
• Переговоры между сторонами в рамках партнерства стран-посредников.

Предпосылкой для этого послужила просьба премьер-министра Пакистана к президенту Трампу продлить ультиматум на две недели (срок, который очень устраивает президента), а также некоторое смягчение позиции иранцев в отношении требований всеобъемлющего соглашения и отказ обсуждать лишь ограниченное прекращение огня.
За это сообщение автора Lis1980 поблагодарил:
Warisdeath
Рейтинг: 8.33%
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ирано-американская война

Где Warisdeath » 08 апр 2026, 00:27

Lis1980 писал(а):
08 апр 2026, 00:16
Посмотрим..
Так, а хто приймає рішення з боку Ірану? :hm:

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ирано-американская война

Где Warisdeath » 08 апр 2026, 02:45

Удари США по Ірану були припинені відповідно до угоди про двотижневе перемир'я - NYT з посиланням на американського чиновника

Очікується, що у п'ятницю в Ісламабаді відбудуться мирні переговори між США та Іраном - Axios

Припинення вогню починається сьогодні ввечері за часом США, але ми оцінюємо, що буде потрібен час, поки накази дійдуть до польових рівнів Корпусу вартових - Барак Равід з посиланням на високопоставлене джерело в Білому домі

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ирано-американская война

Где Warisdeath » 08 апр 2026, 02:46

В Ізраїлі погодилися і дотримуватимуться припинення вогню з Іраном, проте стурбовані угодою між Вашингтоном і Тегераном, яка може бути підписана — Haaretz з посиланням на джерело

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Генерал-майор
Генерал-майор

Ирано-американская война

Где Lis1980 » 08 апр 2026, 06:59

Повоевали и хватит!! ;)
Warisdeath
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Генерал-майор
Генерал-майор

Ирано-американская война

Где Lis1980 » 08 апр 2026, 08:57

«Это может стать золотым веком для Ближнего Востока», — Трамп.

Президент США отказался от угроз об уничтожении цивилизации и с явным духовным подъёмом прокомментировал договорённость о двухнедельном прекращении огня с Ираном. По словам Трампа, будет много позитивных действий, а также будут заработаны большие деньги.

Кроме прочего, Трамп подчеркнул, что США намерены помочь с «затором» в Ормузском проливе, «просто торча рядом».
Warisdeath
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ирано-американская война

Где Warisdeath » 08 апр 2026, 23:35

Lis1980 писал(а):
08 апр 2026, 08:57
Кроме прочего, Трамп подчеркнул, что США намерены помочь с «затором» в Ормузском проливе,
Будуть брати мзду за прохід))

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ирано-американская война

Где Warisdeath » 11 апр 2026, 01:52

Глава дипломатії Євросоюзу Кая Каллас відповіла на критику щодо недостатніх зусиль у питанні Ормузької протоки, наголосивши, що міжнародна співпраця у сфері безпеки має бути двосторонньою.

Європа не повинна самотужки гарантувати безпеку в Ормузькій протоці, оскільки підтримка у сфері безпеки має бути взаємною.
Про це заявила глава дипломатії Євросоюзу Кая Каллас в інтерв'ю CNN.

Під час розмови з журналісткою Беккі Андерсон голова дипломатії ЄС захистила зусилля Європи у забезпеченні безпеки судноплавства в Ормузькій протоці.

За словами Каллас, міжнародна співпраця у сфері безпеки має бути двосторонньою. Зокрема, вона звернула увагу на недостатню залученість країн Перської затоки до вирішення проблем, спричинених російською агресією.

"Ми не бачили, щоб країни Перської затоки допомагали нам із Росією, це не може бути вулицею з одностороннім рухом", - наголосила вона.

Вона відповіла на критику, що лунає з боку США та країн Перської затоки щодо недостатньої активності європейських країн у цьому питанні.

"Звичайно, ми всі можемо робити більше, але тоді виникає питання: у нас у Європі також є свій театр безпеки

У нас уже чотири роки триває війна росії проти України

Ми не бачили, щоб країни Перської затоки справді допомагали нам там. Це не може бути дорогою з одностороннім рухом, коли все йде лише в одному напрямку, а відповіді немає

Якщо подумати про те, що росія зараз допомагає Ірану

Якщо подумати про деякі країни Перської затоки, які допомагали обходити санкції, введені нами проти Ірану, і тепер Іран має можливість атакувати ці країни

Якби ми були в цьому разом, як наші супротивники, ми були б набагато сильнішими"

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ирано-американская война

Где Warisdeath » 12 апр 2026, 00:39

Репортер: Який у вас запасний план, якщо переговори проваляться?

Трамп: Нам не потрібен запасний план

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ирано-американская война

Где Warisdeath » 12 апр 2026, 00:43

Іран замінував Ормузьку протоку і тепер "не може" знайти власні міни

Іран не може повністю відкрити Ормузьку протоку для судноплавства, оскільки не здатен знайти всі встановлені міни та не має ресурсів для їх швидкого знешкодження, — NYT з посиланням на американських чиновників.

Изображение

Наразі Тегеран залишив відкритим лише один вузький маршрут для проходу суден, які сплачують за це спеціальне мито

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ирано-американская война

Где Warisdeath » 12 апр 2026, 00:51

Изображение

Axios пише, що кілька кораблів Військово-морських сил США перетнули Ормузьку протоку

Цей крок не був узгоджений з Іраном. Це вперше таке відбувається з початку війни

Сервіс Marine Traffic відображає есмінець CША класу "Арлі Берк", який рухається через Ормузьку протоку

Изображение

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ирано-американская война

Где Warisdeath » 13 апр 2026, 02:04

🇺🇸Війська США розпочнуть блокаду всього морського трафіку, що йде та виходить з іранських портів 13 квітня о 17:00 за київським часом, — Центральне командування ЗС США

Разом з тим, США не будуть перешкоджати свободі судноплавства для суден, що проходять через Ормузьку протоку до та з неіранських портів.

🇮🇷На цьому тлі спікер парламенту Ірану Галібаф опублікував повідомлення адресоване американцям, заявивши, що вони мають насолоджуватись нинішніми цінами на паливо, адже скоро вони сумуватимуть за бензином по $4-5.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Ответить